Het bijna duizend pagina's tellende boek is verdeeld in drie delen. In het eerste deel Itinéraires beschrijft Wigny 139 routes door de provincie Arezzo. Bij iedere route staat een kaartje en de monumenten en bezienswaardigheden die u onderweg zal tegenkomen. Al deze bezienswaardigheden worden in het hoofdstuk Monuments zeer uitvoerig beschreven.

Wilt u nog meer weten over een bepaald onderwerp, dan verwijst Wigny de lezer door naar het laatste deel Lectures waarin de auteur bijvoorbeeld dieper ingaat op de Etrusken, de Renaissance of de Pausen.

Het boek wordt geïllustreerd met een groot aantal mooie foto's van de dorpen en stadjes, maar ook van de kunstwerken die er te zien zijn. Voor de reiziger die zich wil verdiepen in de culturele geschiedenis van dit deel van Toscane is het boek een echte aanrader. (MS)

Damien Wigny - Toscane: Arezzo, Cortone, Casentino, Sansepolcro

Uitgeverij: Mercatorfonds

Aantal pagina's: 39,95 euro

Prijs: 976 pagina's

Taal: Frans

Het bijna duizend pagina's tellende boek is verdeeld in drie delen. In het eerste deel Itinéraires beschrijft Wigny 139 routes door de provincie Arezzo. Bij iedere route staat een kaartje en de monumenten en bezienswaardigheden die u onderweg zal tegenkomen. Al deze bezienswaardigheden worden in het hoofdstuk Monuments zeer uitvoerig beschreven. Wilt u nog meer weten over een bepaald onderwerp, dan verwijst Wigny de lezer door naar het laatste deel Lectures waarin de auteur bijvoorbeeld dieper ingaat op de Etrusken, de Renaissance of de Pausen. Het boek wordt geïllustreerd met een groot aantal mooie foto's van de dorpen en stadjes, maar ook van de kunstwerken die er te zien zijn. Voor de reiziger die zich wil verdiepen in de culturele geschiedenis van dit deel van Toscane is het boek een echte aanrader. (MS)