Overnachten bij kunstenaars tijdens Art Rotterdam

Van 5 tot 9 februari vindt de 15de editie van de beurs Art Rotterdam plaats. Naast kunst bekijken kunnen de bezoekers zich ook inschrijven om een nacht te logeren bij een van de geselecteerde kunstenaars.

Art Rotterdam is een kunstbeurs die de stad gedurende een week omtovert tot een dynamische plek. De tentoonstellingen, pop-up shows en open ateliers van bekende kunstenaars en jonge opkomende talenten vinden plaats rond drie centrale plekken: de Van Nellefabriek, de Wilhelminapier en het Museumkwartier.

Een ticket kost aan de kassa 17,50 euro, online krijgen de geïnteresseerden een korting van vier euro. Voor de bezoekers rijden gratis pendelbussen tussen deze drie locaties.

New Art Section

Art Rotterdam is de ideale beurs om jonge opkomende talenten te ontdekken. De New Art Section in de Van Nellefabriek omvat 25 jonge internationale galeries die hun opkomende talenten op die manier voorstellen. 21 van deze galeries komen uit het buitenland, waardoor dit deel van de beurs meteen ook de meest internationale is.

Videoprojectie

Vorig jaar bracht Art Rotterdam een Projections-sectie waar met videoprojectie gewerkt wordt. Hier wordt de beursvloer van 900 m² verduisterd. 19 internationale galeries projecteren op grote projectiewanden een video of film van opkomende en meer gerenommeerde kunstenaars.

Slapen in kunst

Voor de bezoekers die na een hele dag, ook een nacht omringd door kunst willen doorbrengen is er Hotel Rotterdam, Wake up in Art. 22 nieuwe en bekendere kunstenaars met een huis of studio in de stad openen hun deuren voor gasten. De artiesten richten de kamer zelf in, waardoor elke gast een unieke ervaring meemaakt. Voor één persoon betaal je zestig euro per nacht, voor twee wordt dat honderd euro. Die prijzen zijn inclusief ontbijt, dat door de kunstenaar zelf gemaakt wordt.

Geen vrije keuze

Bij welke artiest de overnachting plaatsvindt, kiezen Wibbine Kien en Judith van den Berg, de organisators van Hotel Rotterdam, Wake up in Art. Een van de door hen geselecteerde kunstenaars is Hester Scheurwater, die voor de derde keer op rij deelneemt aan Hotel Rotterdam. Deze fotografe keurt de rol van vrouw als seksobject af door zelf voor de camera te gaan staan in nadrukkelijk seksuele poses. Zij heeft haar slaapplek ingericht met eigen foto’s en een heel vrouwelijk interieur. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content