Orbit opent voor Olympisch uitzicht

© Getty images

Bezoekers van de Olympische Spelen kunnen nu ook een ticket voor de Orbittoren kopen.

Nu de Olympische Spelen goed van start zijn gegaan, opent ook de Orbit zijn deuren. Wie een ticket voor het Olympische Park heeft, kan voor 15 Britse pond met de lift omhoog voor een spectaculair uitzicht over het Olympische Stadion, het Olympische Park en Londen stad.

Met zijn 115 meter is de Orbit de hoogste kunststructuur in heel het Verenigd Koninkrijk. Bezoekers van de Orbittoren, ontworpen door de Indiase kunstenaar Anish Kapoor, kunnen op het platform op 85 meter hoogte terecht voor een panorama van de stad en de Olympische infrastructuur.

Een bezoekje duurt ongeveer een halfuur. Bezoekers komen binnen langs de ietwat smalle ingang om vervolgens de lift tot op het panoramische platform te nemen. De lift doet er een half minuutje over om tot boven te raken. Ondertussen kunnen bezoekers door gluurgaten al een eerste indruk opdoen van de draaiende structuur van de Orbit.

Om het korte bezoek optimaal te benutten, wordt bezoekers aangeraden de spiraalvormige trap naar beneden te nemen langs de verschillende uitkijkposten.

Opgelet, het aantal toegangstickets voor de Orbit is tijdens de Olympische Spelen beperkt. De tickets kunnen ook enkel op voorhand gekocht worden. Meteen na de Spelen sluit de Orbit weer even tot in het najaar van 2013. Pas vanaf dan opent de Orbit de deuren voor een breed publiek. (breakingtravelnews, LG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content