Op avontuur in Rotterdam

© Thinkstock

Wandelen over daken van gebouwen, rondkijken in een luxepenthouse aan de Maas, in het pikkedonker een bouwput op, ateliers van modeontwerpers bezoeken. Deze zomer organiseert Rotterdam tientallen avontuurlijke tours door de stad.

De gidsen van Rotterdam ByCycle nemen u mee langs onverwachte routes, naar onontdekte plekjes en naar locaties waar u anders niet welkom bent.

Voor deze zomer is een groot aantal nieuwe routes samengesteld. De Parfum BoemBoem-route brengt u bijvoorbeeld naar festivalterreinen, bouwputten en sloopgebieden waar verrassende optredens plaatsvinden.

De Werelds Oude Westen-routes lopen door het gebied tussen de twee populaire winkelstraten, de Nieuwe Binnenweg en de West-Kruiskade waar u tijdens de dakenroute de wijk van bovenaf te zien krijgt en waar u met de culinaire route kennismaakt met restaurantjes, toko’s en de Caribische keuken.

De Gluren bij de Buren-routes geven u de kans bij Rotterdammers binnen te kijken. U kunt rondkijken in penthouses, wolkenkrabbers, studentenkamers en oude pakhuizen. Dit jaar staan Gluren bij de Buren-routes met thema’s als mode en design op het programma. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content