Dat heeft de burgemeester van het Zwitserse Zermatt, aan de voet van de berg, gezegd. Op 14 juli zal het precies 150 jaar geleden zijn dat de top van de Matterhorn voor het eerst bereikt werd door de Brit Edward Whymper.

Klimmers die het eendaagse verbod negeren, riskeren een boete tot wel 5.000 Zwitserse frank (ongeveer 4.850 euro), omdat ze dan ook de kosten voor de helikopter moeten betalen die hen van de berg komt plukken.

De burgemeester van Zermatt, Christoph Buergin, verwacht echter dat het niet zo ver zal komen. "We zijn er zeker van dat de gemeenschap begrip zal opbrengen voor onze beslissing", zegt hij. Daarnaast zei hij ook dat het verbod ook aan de Italiaanse kant van de berg van kracht zal zijn.

De top van de 4.478 meter hoge Matterhorn werd voor het eerst bereikt door de Brit Edward Whymper op 14 juli 1865, samen met zes andere Britten en een Zwitser. Het was al de zevende poging die Whymper ondernam. Tijdens de afdaling kwamen vier van zijn zeven metgezellen om. (Belga)

Dat heeft de burgemeester van het Zwitserse Zermatt, aan de voet van de berg, gezegd. Op 14 juli zal het precies 150 jaar geleden zijn dat de top van de Matterhorn voor het eerst bereikt werd door de Brit Edward Whymper.Klimmers die het eendaagse verbod negeren, riskeren een boete tot wel 5.000 Zwitserse frank (ongeveer 4.850 euro), omdat ze dan ook de kosten voor de helikopter moeten betalen die hen van de berg komt plukken. De burgemeester van Zermatt, Christoph Buergin, verwacht echter dat het niet zo ver zal komen. "We zijn er zeker van dat de gemeenschap begrip zal opbrengen voor onze beslissing", zegt hij. Daarnaast zei hij ook dat het verbod ook aan de Italiaanse kant van de berg van kracht zal zijn. De top van de 4.478 meter hoge Matterhorn werd voor het eerst bereikt door de Brit Edward Whymper op 14 juli 1865, samen met zes andere Britten en een Zwitser. Het was al de zevende poging die Whymper ondernam. Tijdens de afdaling kwamen vier van zijn zeven metgezellen om. (Belga)