Brussel en Antwerpen gingen Oostende reeds voor, maar nu heeft ook de 'koningin der badsteden' een Gaymap, een kaart met adresjes waar er een aanbod is dat specifiek bedoeld is voor de holebigemeenschap.

"Er waren twee criteria om op de map te komen", aldus coördinator van Rebus Sabine Roobroeck. "Of de deelnemers moeten een aanbod hebben voor holebi's of ze moeten zelf deel uitmaken van de doelgroep." In totaal staan er zeventien handelaars op de kaart.

Internationaal initiatief

De kaart maakt deel uit van een internationaal concept "Friends - the Gaymap" dat verkrijgbaar is de meeste grootsteden. "De deelnemende handelaars zijn enthousiast over de Gaymap en vooral opgetogen over het internationale karakter van dit initiatief, want naast een lokale distributie die zal gebeuren via Toerisme Oostende en de deelnemende handelaars zelf, zal de Gaymap van Oostende ook internationaal verspreid worden. Die internationale verspreiding kan best wel voor extra toeristen en bezoekers gaan zorgen", aldus Roobroeck.

"De lancering van de kaart kan op geen beter moment vallen, na de aanslagen in Orlando", zegt burgemeester Vande Lanotte. "We moeten vrijheid actief blijven verdedigen. Oostende heeft een lange traditie met deze gemeenschap, met een grote openheid." (Belga)

Brussel en Antwerpen gingen Oostende reeds voor, maar nu heeft ook de 'koningin der badsteden' een Gaymap, een kaart met adresjes waar er een aanbod is dat specifiek bedoeld is voor de holebigemeenschap. "Er waren twee criteria om op de map te komen", aldus coördinator van Rebus Sabine Roobroeck. "Of de deelnemers moeten een aanbod hebben voor holebi's of ze moeten zelf deel uitmaken van de doelgroep." In totaal staan er zeventien handelaars op de kaart. De kaart maakt deel uit van een internationaal concept "Friends - the Gaymap" dat verkrijgbaar is de meeste grootsteden. "De deelnemende handelaars zijn enthousiast over de Gaymap en vooral opgetogen over het internationale karakter van dit initiatief, want naast een lokale distributie die zal gebeuren via Toerisme Oostende en de deelnemende handelaars zelf, zal de Gaymap van Oostende ook internationaal verspreid worden. Die internationale verspreiding kan best wel voor extra toeristen en bezoekers gaan zorgen", aldus Roobroeck. "De lancering van de kaart kan op geen beter moment vallen, na de aanslagen in Orlando", zegt burgemeester Vande Lanotte. "We moeten vrijheid actief blijven verdedigen. Oostende heeft een lange traditie met deze gemeenschap, met een grote openheid." (Belga)