Ontdek ’t Stad in een oldtimer

© GF

Sinds kort is het Antwerpse stadstoerisme een nieuwe speler rijker. Voyage Local combineert op maat gemaakte stadsrondleidingen met mindful toerisme.

Sinds kort is het Antwerpse stadstoerisme een nieuwe speler rijker. Voyage Local combineert op maat gemaakte stadsrondleidingen met mindful toerisme, waarbij de aandacht uitgaat naar geschiedenis, anekdotes en een connectie met de bewoners van de stad.

Initiatiefnemer Jamil Valckx neemt zijn klanten mee op ontdekkingstocht door Antwerpse wijken in zijn Renault Estafette uit 1963. “Net als in steden als Parijs, Londen, Amsterdam en New York zag ik toeristen in Antwerpen snakken naar kleinschalige city tours, waarin men op zoek gaat naar de historische wortels van de stad, maar buiten de platgetreden paden. Anno 2016 willen toeristen een diepere connectie voelen met de steden die ze bezoeken.”

De opvallende oldtimer van Jamil kan voor vier verschillende rondleidingen geboekt worden. In Street Life of Antwerp maakt de toerist kennis met wijken als de Seefhoek, Stuivenberg en Den Dam, met een bijzonder rijk sociaal leven op straat. In de Glorious Antwerp-toer brengt Jamil je naar de chique en hippe buurten van de stad. Tijdens de rondleiding Docks & Walls of Antwerp krijg je de belangrijkste economische polen te zien en Mix of Antwerp brengt een combinatie van Street Life of Antwerp en Glorious Antwerp.

Rondleidingen vanaf 20 euro per persoon. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content