Onbekende toeristische attracties die je moet kennen

Na de meest teleurstellende ‘hot spots’ ter wereld volgen vijf toeristische attracties die nog steeds een goed bewaard geheim zijn. Wellicht heb ook jij nog nooit van onderstaande plekjes gehoord.

1. Willunga, Australië

Dit stadje ligt op een uur rijden ten zuiden van Adelaide. Zijn specialiteit ligt in zijn overvloedige rijkdom aan Shiraz en andere rode wijnen die hemels smaken. Ook het vlees, van koeien die enkel gras gegeten hebben, smaakt hier heerlijk.

2. Chapada dos Veadeiros, Brazilië

Om wat te verfrissen is het nationale park in Chapada dos Veadeiros de ideale plek. Er hangt een optimistische sfeer. Dat komt onder andere door de hoge concentratie natuurlijke kwartskristallen, waaraan een magische kracht toegeschreven wordt. Volgens de Brazilianen is het dan ook de plaats met de hoogste concentratie energie ter wereld.

3. Graskop, Zuid-Afrika

Deze Zuid-Afrikaanse stad is een bonte mengelmoes van hippe kunstenaars en traditionele Afrikaanse boeren. Je kan er dus uitgebreid kennis maken met zowel de oude als moderne Afrikaanse cultuur. Sinds het einde van de apartheid stroomden groepen van over heel Afrika naar het stadje, waardoor het kan bogen op een erg kleurrijke, artistieke scène.

4. Weymouth, Engeland

Weymouth, dat zijn zandstranden, kasseistraatjes en traditionele huizen langs het Kanaal. Wie van deze oude, typisch Engelse charme houdt, moet zeker naar Weymouth. Daarnaast herbergt het stadje een adembenemende onderwaterwereld. Duikers kunnen er naar believen op zoek naar Romeinse scheepswrakken, onderzeeërs uit de twee wereldoorlogen en de overblijfselen van 16e-eeuwse, Nederlandse zeilschepen.

5. Gaziantep, Turkije

Het eten smaakt hier gewoon verrukkelijk. Normaal gebruikt men in de Turkse keuken een viertal kruiden, maar hier werkt men er minstens met vijftien. Het voornaamste ingrediënt van de desserten, pistachenoten, vind je in overvloed op het omliggende platteland.

Bron: Hotel & Resort Insider

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content