"De schade is niet ernstig, de funderingen van de tempel zijn niet geraakt", zei regeringswoordvoerder Ek Tha. De schade wordt onderzocht.

Getroffen is de Preah Khan-tempel, die middenin de jungle ligt. Hij werd in 1191 door koning Jayavarman gebouwd en behoort tot de belangrijkste tempels van het complex.

De regio bij Siem Reap was ooit het middelpunt van het Khmer-rijk met meer dan 1.000 tempels. In de 15e eeuw trokken de Khmer verder zuidwaarts. Vele tempels werden weer door het oerwoud overwoekerd.

De Franse hictoricus Henri Mouhot kwam in 1860 naar Angkor, schreef een zeer succesvol boek en leidde daarmee de renaissance in. Vandaag is de regio met Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld, een toeristische trekpleister met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar. (Belga/MS)

"De schade is niet ernstig, de funderingen van de tempel zijn niet geraakt", zei regeringswoordvoerder Ek Tha. De schade wordt onderzocht. Getroffen is de Preah Khan-tempel, die middenin de jungle ligt. Hij werd in 1191 door koning Jayavarman gebouwd en behoort tot de belangrijkste tempels van het complex. De regio bij Siem Reap was ooit het middelpunt van het Khmer-rijk met meer dan 1.000 tempels. In de 15e eeuw trokken de Khmer verder zuidwaarts. Vele tempels werden weer door het oerwoud overwoekerd. De Franse hictoricus Henri Mouhot kwam in 1860 naar Angkor, schreef een zeer succesvol boek en leidde daarmee de renaissance in. Vandaag is de regio met Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld, een toeristische trekpleister met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar. (Belga/MS)