Nieuwe 1700 km lange trekroute door Nepal

De route gaat van Taplejung, aan de voet van de Kanchenjunga, de op twee na hoogste top ter wereld, naar Humla, aan de grens met Tibet.

Deze wandelroute maakt deel uit van de Great Himalaya Trail. Deze Trail zal uiteindelijk 4500 kilometer lang zijn. De route begint in Pakistan en zal via India, Nepal, Bhutan en Tibet eindigen in China. Er wordt enkel gebruik gemaakt van reeds bestaande paden die op elkaar aangesloten gaan worden. Grote delen van de route moeten nog onderzocht en in kaart gebracht worden, maar het deel in Nepal is nu officieel ingewijd als wandelroute.

“Het is een volledig nieuw product en we hopen dat het zal helpen om het toerisme te stimuleren”, luidde het bij het Nepalese Ministerie van Toerisme. “Het zal de reputatie van Nepal als topbestemming voor liefhebbers van avontuur verstevigen.”

Ervaren trekkers zouden de volledige route kunnen afleggen in vijf maanden.

Nepal lokt elk aar duizenden trekkers en alpinisten. In het land liggen acht van de veertien bergen op de aarde die hoger zijn dan 8.000 meter. Daarbij natuurlijk de Everest, met zijn 8.848 meter de hoogste berg van de wereld. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content