De kunstwerken moeten ervoor zorgen dat de bezoekers makkelijker hun weg vinden van het Zoniënwoud naar de handelskernen in de buurt en zijn dus een stimulans voor de verweving tussen lokale economie, toerisme en natuur.

De kunstwerken zijn immense glas-in-loodramen die ontworpen werden door kunstenaar Kristof Morel. Met kleurrijke lichtcreaties tonen ze de ontwikkelingsstadia van vier koestersoorten: het Vliegend Hert, de Weerschijnvlinder, de IJsvogel en de Vroedmeesterpad. De kunstwerken laten bezoekers even stil staan bij deze dieren en verwijzen ook naar de handelskernen in de vier aanpalende dorpen.

De kunstwerken moeten ervoor zorgen dat de bezoekers makkelijker hun weg vinden van het Zoniënwoud naar de handelskernen in de buurt en zijn dus een stimulans voor de verweving tussen lokale economie, toerisme en natuur. De kunstwerken zijn immense glas-in-loodramen die ontworpen werden door kunstenaar Kristof Morel. Met kleurrijke lichtcreaties tonen ze de ontwikkelingsstadia van vier koestersoorten: het Vliegend Hert, de Weerschijnvlinder, de IJsvogel en de Vroedmeesterpad. De kunstwerken laten bezoekers even stil staan bij deze dieren en verwijzen ook naar de handelskernen in de vier aanpalende dorpen.