Volgens de beslissing die zondag werd genomen, mogen olifanten alleen nog worden overgeplaatst in het kader van programma's voor het in stand houden van dieren in Afrika. Het zal dus niet meer mogelijk zijn dat een land als Zimbabwe babyolifanten verkoopt aan Aziatische landen of aan andere gebieden, zegt Freyer. Het verbod in olifantenhandel moet wel nog officieel worden aangenomen op een conferentie die duurt tot 18 augustus.

'Het weghalen van kleine olifantjes uit een kudde traumatiseert de dieren en het is totaal onaanvaardbaar'

Door een procedurekwestie kon de Europese Unie niet meestemmen in het subcomité. Omdat de EU zich verzet tegen het voorstel, is het niet duidelijk of het verbod wel de tweederdemeerderheid zal halen die nodig is voor de definitieve goedkeuring. Donderdag moet beslist worden of de handel in olifantenslagtanden wordt versoepeld of verstrengd.

Daniela Freyer, mede-oprichter van de organisatie Pro Wildlife toonde zich enthousiast over de beslissing die werd genomen door een subcomité van CITES. 'Het weghalen van kleine olifantjes uit een kudde traumatiseert de dieren en het is totaal onaanvaardbaar', zei ze.

Er zijn momenteel 183 landen aangesloten bij CITES.

Volgens de beslissing die zondag werd genomen, mogen olifanten alleen nog worden overgeplaatst in het kader van programma's voor het in stand houden van dieren in Afrika. Het zal dus niet meer mogelijk zijn dat een land als Zimbabwe babyolifanten verkoopt aan Aziatische landen of aan andere gebieden, zegt Freyer. Het verbod in olifantenhandel moet wel nog officieel worden aangenomen op een conferentie die duurt tot 18 augustus. Door een procedurekwestie kon de Europese Unie niet meestemmen in het subcomité. Omdat de EU zich verzet tegen het voorstel, is het niet duidelijk of het verbod wel de tweederdemeerderheid zal halen die nodig is voor de definitieve goedkeuring. Donderdag moet beslist worden of de handel in olifantenslagtanden wordt versoepeld of verstrengd.Daniela Freyer, mede-oprichter van de organisatie Pro Wildlife toonde zich enthousiast over de beslissing die werd genomen door een subcomité van CITES. 'Het weghalen van kleine olifantjes uit een kudde traumatiseert de dieren en het is totaal onaanvaardbaar', zei ze. Er zijn momenteel 183 landen aangesloten bij CITES.