Na een 30 miljoen euro kostende renovatie is de prachtige inkomhal van het American Museum of Natural History in New York weer voor alle publiek open.

De twee verdiepingen tellende hal aan Central Park, die naar de vroegere Amerikaanse president Theodore Roosevelt (1858-1919) is genoemd, wordt beschouwd als een icoon voor geschiedenis- en natuurliefhebbers, zei de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo.

De met muurschilderingen versierde bovenste ruimte biedt plaats aan twee grote skeletten van dinosaurussen. Beneden werd een nieuw standbeeld van Roosevelt, een erkend groot natuurliefhebber, onthuld.

Jaarlijks bezoeken vijf miljoen mensen van over de hele wereld het American Museum of Natural History. (Belga/MS)

Na een 30 miljoen euro kostende renovatie is de prachtige inkomhal van het American Museum of Natural History in New York weer voor alle publiek open. De twee verdiepingen tellende hal aan Central Park, die naar de vroegere Amerikaanse president Theodore Roosevelt (1858-1919) is genoemd, wordt beschouwd als een icoon voor geschiedenis- en natuurliefhebbers, zei de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo. De met muurschilderingen versierde bovenste ruimte biedt plaats aan twee grote skeletten van dinosaurussen. Beneden werd een nieuw standbeeld van Roosevelt, een erkend groot natuurliefhebber, onthuld. Jaarlijks bezoeken vijf miljoen mensen van over de hele wereld het American Museum of Natural History. (Belga/MS)