Het gaat om een drukbezochte publieke ruimte, zegt woordvoerder van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) Vincent Grassa. Op Brussels Airport zal het dragen van een mondmasker ook verplicht worden, benadrukt Philippe Touwaide, de directeur van de Ombudsdienst van de Federale Regering voor de Luchthaven Brussel-Nationaal.

Eerder op de dag had een woordvoerder van de luchthaven van Zaventem gemeld dat een mondmasker niet verplicht zou zijn, maar wel aanbevolen. De luchthaven van Charleroi heeft de commerciële activiteiten sinds eind maart opgeschort en gaf donderdag aan dat die niet voor begin juni hernomen zouden worden. Tot dan blijft de terminal gesloten voor het publiek.

Veel luchtvaartmaatschappijen overwegen een mondmasker verplicht te maken of hebben dat reeds beslist, aldus de woordvoerder van BSCA, die de maatregel daarom "coherent" vindt.

Het gaat om een drukbezochte publieke ruimte, zegt woordvoerder van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) Vincent Grassa. Op Brussels Airport zal het dragen van een mondmasker ook verplicht worden, benadrukt Philippe Touwaide, de directeur van de Ombudsdienst van de Federale Regering voor de Luchthaven Brussel-Nationaal. Eerder op de dag had een woordvoerder van de luchthaven van Zaventem gemeld dat een mondmasker niet verplicht zou zijn, maar wel aanbevolen. De luchthaven van Charleroi heeft de commerciële activiteiten sinds eind maart opgeschort en gaf donderdag aan dat die niet voor begin juni hernomen zouden worden. Tot dan blijft de terminal gesloten voor het publiek. Veel luchtvaartmaatschappijen overwegen een mondmasker verplicht te maken of hebben dat reeds beslist, aldus de woordvoerder van BSCA, die de maatregel daarom "coherent" vindt.