Mini-Europa weer geopend

© GF

Mini-Europa aan de voet van het Atomium heeft de winterstop er weer op zitten en brengt in het nieuwe seizoen een eerbetoon aan het Griekse erfgoed en dat van de Vikingen.

De Griekse beschaving heeft zijn stempel gedrukt op het Europese gedachtengoed. Vanaf april/mei, worden we hieraan in Mini-Europa herinnerd met het personnage Odysseus en het gezang van de sirenen. De sirenen lokten de zeelieden met hun onweerstaanbare gezang naar hun eiland, waardoor zij schipbreuk leden. We zien Odysseus aan de mast van zijn schip vastgebonden terwijl de bemanning de oren bedekt om aan het gezang te weerstaan.

Oorlogszuchtige Vikingen

Dit jaar brengt het Mini-Europa ook een eerbetoon aan de Vikingen, het handelsdrijvende en oorlogszuchtige volk dat het noorden van Europa binnenviel en plunderde. Maar ondertussen hebben ze wel een nieuw sociaal model gecreëerd aan de kusten, en hadden ze een grote invloed op Engeland. Door in het park in een microfoon te schreeuwen, maakt een Viking een andere bang, waardoor er verwarring ontstaat in het vikingdorp…

Chenonceau, de terugkeer… en het vervolg

Vanaf juni maakt het kasteel van Chenonceau opnieuw zijn opwachting in Mini-Europa. Michel Ovart, de maquettebouwer van een kwarteeuw geleden, maakte van de renovatie gebruik om zijn kennis als ‘miniatuursteenmaker’ te delen met jongeren uit de regio van Bergen. Michel Ovart creëerde 3 stenen maquettes voor Mini-Europa: het kasteel van Chenonceau in de gobertangesteen, de toren van Pisa in marmer en de citadel van Dinant in ‘klein graniet’.

Naast de traditionele verfraaiingen van alle miniaturen, werden tijdens de winterstop ook de tuinen aangepakt. Zo kunnen de bezoekers van een uiterst aangenaam kader genieten tijdens hun tocht voorbij de maquettes, animaties,…

Dit brengt de zomer

‘Mini-Europe By Night’ komt terug op 6, 13 en 20 augustus: drie avonden, vanaf 22u30, waarvoor bezoekers niks extra hoeven te betalen, zal een spectaculair vuurwerk alle maquettes verlichten tijdens een geweldige show.

Over Mini-Europe

In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europa, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Kuier door de mooiste steden van het oude continent. De Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels en mandolines laten je de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere … In totaal vind je in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content