Mini-Europa en Océade mogen tot eind 2015 op de Heizel blijven

© Belga

Het themapark Mini-Europa en het waterpretpark Océade mogen tot eind 2015 op de Heizel blijven.

Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vrijdag gezegd in het Brussels Parlement. Beide attracties zouden eigenlijk al deze zomer de deuren sluiten om plaats te maken voor een nieuw project op het Heizel.

De stad Brussel en het gewest willen de Heizelvlakte een nieuw elan geven met het zogenaamde neo-project. Dat omvat onder meer de bouw van woningen, winkels, een congrescentrum en hotel. Mini-Europa en Océade zouden daarom moeten verhuizen of verdwijnen.

Maar volgens minster-president Vervoort heeft Brussel nu een verlenging van de concessie tot eind 2015 voorgesteld. De eigenaar van de parken zou die verlenging hebben aanvaard. De drie consortia die meedingen naar de realisatie van het neo-project hebben toegezegd met die verlenging.

Eigenaar Thierry Meeus ontkent intussen dat hij heeft toegezegd. “Twee jaar is te kort. We vragen om minstens vier jaar te blijven. Eerder kunnen de werken aan neo toch niet beginnen”.

In het Brussels parlement gooide Béatrice Fraiteur (FDF) uit Ukkel die verklaring meteen voor de voeten van minister-president Vervoort. Vrijdag zei eigenaar Meeus overigens in La Dernière Heure dat zijn parken wellicht naar Ukkel verhuizen.

Vervoort zei daarvan akte te nemen, maar blijft erbij dat Meeus principieel akkoord was met de voorgestelde verlenging van de concessie op de Heizel. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content