Meer passagiers voor Brussel-Zuid Charleroi

© Belga (Bruno Fahy)

In juli vertrokken 699.037 mensen vanop Brussel-Zuid Charleroi. Dat is bijna twintig procent meer dan in juli vorig jaar.

De luchthaven van Brussel-Zuid Charleroi heeft in de maand juli 699.037 passagiers geregistreerd. Dat is een toename van 17 procent vergeleken met de 595.903 passagiers van vorig jaar in de maand juli. De forse stijging wordt volgens het luchthavenbestuur veroorzaakt door een verhoging van het aantal vluchten op 24 bestemmingen tijdens de zomermaanden juli en augustus en door een hogere bezettingsgraad van de toestellen in vergelijking met de rest van het jaar.

Daarnaast werden er deze zomer tien nieuwe vliegroutes aangeboden. Ryanair voegde Chania, Corfu, Münichen-Memmingen, Rodez, Turku, Warschau Modlin, Alghero en Budapest toe aan het aanbod. Nice en Palma de Mallorca zijn twee nieuwe bestemmingen in het aanbod van Jetairfly.

Aandacht, aandacht

Brussel-Zuid Charleroi verwacht ook in augustus een groot aantal passagiers en adviseert daarom zoals steeds de regelgeving omtrent vloeistoffen en handbagage strik na te leven alsook minimaal 2 uur voor vertrek van de vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven. (LG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content