Marrakechlegende weer open

Winston Churchill voerde er tijdens de Tweede Wereldoorlog gesprekken met zijn Amerikaanse collega Franklin Roosevelt, Alfred Hitchcock filmde er scènes uit de Man Who Knew Too Much en Crosby, Stills, Nash en Young vonden er de inspiratie voor hun Marrakech Express: het Mamounia Hotel in Marrakech.

In 2006 sloot het hotel zijn deuren voor een grondige renovatie, onder leiding van de Franse topontwerper Jacques Garcia die zich liet leiden door „de enige drie gouden regels voor een paleis van dit niveau: elegantie, elegantie en elegantie”.

Het resultaat is een unieke harmonie van sobere art deco en weelderige Arabisch-Andalusische elementen. In de tuin waarin Churchill graag wandelde tussen eeuwenoude olijfbomen is een spa toegevoegd en in twee van de vier restaurants die het hotel rijk is werken sterrenkoks.

Het aantal kamers is gereduceerd om ze groter te maken en de prijs van een kamer steeg navenant. U betaalt er tussen de 520 en 6900 euro voor een kamer, maar dan verblijft u wel in een luxe waar geen zevensterrenhotel mee concurreren kan.

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content