Lanzarote

De zwarte parel van de Canarische eilanden, zoals het eiland vaak genoemd wordt, is grotendeels gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bijna de helft van het uitzonderlijke landschap is beschermd natuurgebied.

‘De zwarte parel van de Canarische eilanden’, zoals het eiland vaak genoemd wordt, is grotendeels gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bijna de helft van het uitzonderlijke landschap is beschermd natuurgebied.

Lanzarote ligt in de Atlantische oceaan, ter hoogte van Marokko, aan de Afrikaanse westkust. Het vulkanische eiland hoort bij de Canarische eilanden, samen met onder meer Tenerife en Gran Canaria.

In 1993 werd Lanzarote door de UNESCO, als eerste eiland ter wereld, in zijn geheel uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Je kan er het nationaal Park Timanfaya bezoeken, waar het vuurgebergte met zijn 300 kraters zorgde voor de grootste lavaoppervlakte ter wereld.

Ook de indrukwekkende grottenstelsels laten een onvergetelijke indruk na. Bijzonder zijn de grotten die ontstaan zijn bij de uitbarsting van de Monte Corona, 5000 jaar geleden. Met uitschieters als de Cueva de los Verdes, en de Jameos del Agua die deel uitmaken van een 7,5 km lang grottenstelsel met een ondergronds zoutwatermeertje.

Het eiland heeft een zeer aangenaam, gematigd klimaat. Daardoor kan je er het hele jaar door genieten van een warme en droge omgeving.

In het binnenland vind je plantages met wijndruiven, tomaten, vijgen en meloenen. Ook de bouwstijl op Lanzarote zal je niet ontgaan. De beroemde kunstenaar César Manrique zorgde voor eenheid in de typische architectuur op zijn geboorte-eiland.

Verder biedt Lanzarote zijn gasten lange, brede zandstranden, idyllische baaien, en gezellige, moderne toeristische centra. Ook de sportbeoefenaar komt aan zijn trekken. Je kan er golfen, tennissen, surfen, zeilen en squashen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content