KLM serveert maaltijden van driesterrenkok
Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf december maaltijden van topkok Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle serveren op intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam.
Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf december maaltijden van topkok Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle serveren op intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam.
De luchtvaartmaatschappij wil daarmee onder meer haar Nederlandse afkomst benadrukken. De maaltijden worden tot eind september volgend jaar geserveerd in de World Business Class. Boer kookte in 2007 nog voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.
Restaurant De Librije in Zwolle heeft drie Michelinsterren en behoort tot de vijftig beste restaurants ter wereld. Jonnie Boer is samen met zijn vrouw Thérèse eigenaar van het restaurant. Thérèse Boer is naast gastvrouw van de Librije ook sommelier. KLM schenkt tijdens deze vluchten wijnen uit de ‘Lady Librije-lijn’ van Thérèse Boer, wijnen speciaal door haar geselecteerd.
In totaal hebben KLM en Jonnie Boer drie verschillende menu’s ontwikkeld. Met ingang van de zomerdienstregeling op 27 maart 2011 worden de maaltijden op servies van de Nederlandse topontwerper Marcel Wanders gepresenteerd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier