Kerstmis met Bach

Geen thema dat beter bij dit hote in Leipzigl past dan klassieke muziek. Het is immers gevestigd in een van de oudste gebouwen in de stad, tegenover de Thomaskirche, het Bachmonument en het Bachmuseum.

Waar

Leipzig in Duitsland.

Waarom

Kerstmarkt van 25 november tot en met 23 december.

De Kerstmarkt in Leipzig bestaat al 500 jaar en behoort daarmee tot de oudste in Duitsland. Met zijn 250 kraampjes is het tegelijk ook de grootste en meest sfeervolle. Er is een Alt Leipzig-kerstmarkt, een Fins dorp, voor de kinderen een sprookjesdorp, een reuzenrad, muziekconcerten vanaf het balkon van het oude Raadhuis, en nog veel meer winterse gezelligheid.

Hotel

Arcona Bach 14 Hotel.

Geen thema dat beter bij dit hotel past dan klassieke muziek. Het is immers gevestigd in een van de oudste gebouwen in de stad, tegenover de Thomaskirche, het Bachmonument en het Bachmuseum. De appartementen hebben melodieuze namen zoals Fuge, Sonate en Partita. Maar daar blijft het niet bij : een deel van de muren is behangen met partituren, in de inrichting komen muzikale details terug, en de kamers zijn voorzien van een uitstekende geluidsinstallatie.

De inrichting is verre van klassiek, maar juist modern : veel wit, gecombineerd met accenten in felle kleuren zoals appelgroen of rood. De meeste van de 52 appartementen hebben een eigen kitchenette, allemaal zijn ze verdeeld in een slaap- en leefgedeelte en ze hebben een flat-screentelevisie, dvd-speler en de nieuwste technologische voorzieningen. Ook in het restaurant komt het muzikale thema terug, met portretten van Bach en lampjes in de vorm van orgelpijpen. De gerechten zijn dan weer niet klassiek, maar vooral mediterraan.

Het hotel biedt muzikale en andere arrangementen, zoals Begegnungen mit Bach, dat twee overnachtingen met ontbijtbuffet, een driegangendiner en een bezoek aan het Bachmuseum omvat. Speciaal voor de kerst kunt u het Weihnachtsmarkt in Leipzig-arrangement boeken. Dit houdt in : twee overnachtingen met ontbijt, een driegangendiner, een adventverrassing op de kamer, en een glas glühwein.

Voor beide arrangementen betaalt u vanaf 159 euro per persoon. Voor een appartement betaalt u vanaf 114 euro per nacht zonder ontbijt, dat bijgeboekt kan worden voor 17 euro per persoon. (MS)

Arcona Bach 14 Hotel, Thomaskirchhof 13 / 14, 04109 Leipzig, 49 341 49614 0, info@bach14.arcona.de

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content