Zowat 15.000 mensen verwelkomen de Sint in Antwerpen

In Antwerpen is zaterdag de jaarlijkse intrede van de Sint gevierd. Via de Schelde kwam een schip met Sinterklaas en zijn team van Zwarte Pieten aan. Duizenden kinderen en ouders hoorden hoe de Sint zei dat alle kinderen het afgelopen jaar braaf zijn geweest.

Een warme groet van de Sint in Antwerpen! #sintlive #dagsinterklaas #antwerpen #intredesint #nostalgie #sinterklaas

A photo posted by Rosalin Brinks (@rosalinbrinks) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De traditie wil dat Sinterklaas met zijn stoomboot vanuit Spanje naar onze contreien komt om op 6 december – zijn verjaardag – alle brave kinderen pakjes te brengen. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) verwelkomde de Sint op de kaai aan Het Steen, waar ook vlaggenzwaaiers en een fanfare de kindervriend opwachtten.

Pieten met zwarte vegen

“Welkom in Antwerpen. Vanmorgen heb ik nog gebeld met de minister van Binnenlandse Daken en hij verzekert me dat er geen problemen zijn”, zei De Wever. Een stoet ging vanaf de Schelde richting Grote Markt. Terwijl met zwarte vegen besmeurde Pieten zoetigheden uitdeelden, schudde de Sint de hand van heel wat kinderen, die tekeningen of ook wortels bijhadden voor het paard van Sinterklaas ‘Slechtweervandaag’.

Vanop het balkon van het Antwerpse stadhuis riep de Sint de kinderen op lief te zijn voor elkaar, mama en papa te helpen, niet te pesten en flink mee te werken op school. Daarop beantwoordde de Sint de cruciale vraag of er dit jaar stoute kinderen waren. De Sint was bedroefd toen hij in zijn boek las dat de zesjarige Emma haar moeder een patat had gegeven, maar het bleek gelukkig om een aardappel te gaan. “Ik heb goed nieuws. Er zijn dit jaar geen stoute kinderen! “, besloot de Sint, wat op luid gejuich van het publiek werd onthaald. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content