Avonturenparcours maakt Hoge Rielen tikje spannender

© iStock

Natuurdomein de Hoge Rielen in Kasterlee heeft er een spannende troef bij. Zondag werd er het nieuwe Klimbos geopend, een 500 meter lang avonturenparcours hoog in de bomen met spectaculaire hindernissen.

De Hoge Rielen is 230 hectare groot en ligt in de Kempense bossen. Daar middenin werd nu een gloednieuw avonturenparcours aangelegd, dat via een centrale klimtoren bereikt kan worden. Het parcours, met hoogtes van vier tot elf meter, werd opgesplitst in vier routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Er zijn evenwichtsbalken, klimnetten, bandenbruggen en twee kabelbanen van meer dan 120 meter over het water.

Het parcours is heel veilig: deelnemers zekeren zich met leeflijnen die uit twee beveiligingshaken bestaan. Ze kunnen niet tegelijk geopend worden, waardoor avonturiers steeds vast hangen aan de beveiligingskabel. De Hoge Rielen voorziet ook in begeleiding. Om het parcours te mogen beklimmen moet je minstens 11 jaar zijn en zeker 1,4 meter groot zijn. Het parcours duurt zo’n twee uur en werd deze ochtend door Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz getest en goedgekeurd. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content