In beeld: vakantiehuizen die opvallen door hun fraaie architectuur

Urlaubsarcitektur © Andrea Gatzke, Urlaubsarcitektur

Een villa ingebouwd in een Zwitserse berghelling, een modern houten strandhuis op het Deense eiland Møn en een charmante stenen boerderij in Piëmont: kijk binnen bij deze knappe vakantiehuizen die zich onderscheiden door hun fraaie architectuur.

Wil je je vakantie niet doorbrengen in een doorsnee vakantiewoning maar genieten van een door architecten vormgegeven en ingericht huis? Dat is precies wat architect Jan Hamer ook wilde. Hij besloot daarom in 2007 de website Urlaubsarchitektur te ontwikkelen waarop hij enkel fraaie en bijzondere vakantiewoningen aanbiedt die bovendien allemaal in een mooie omgeving liggen. Ondertussen telt de website zo’n vijfhonderd verblijven in landen als Italië, Duitsland, Kroatië, Nederland, Griekenland, België, Oostenrijk, Spanje, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Turkije en Canada.

Ieder jaar publiceert Urlaubsarchitektur een overzicht van de vakantiewoningen die het best gewaardeerd worden door de gasten. Deze woningen in Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Italië kregen dit jaar de beste cijfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content