In beeld: het eenzame leven in de Australische Outback

De familie van May McKeown werkt al sinds het einde van de 19e eeuw op farms in de Outback, zo’n 700 kilometer ten noordwesten van Sydney. Omdat haar zoon vrijwel altijd op reis is, woont Mary het grootste deel van de tijd alleen. Maar zich vervelen is er niet bij. Ze inspecteert iedere dag haar 2400 hectare grote bedrijf ‘Long View” en voedt de dieren met de hand omdat ze anders dood zouden gaan.

In haar vrije tijd schrijft ze gedichten over het eenzame leven in dit deel van Australie. De liefde voor poëzie kreeg ze mee van haar vader die gedichten reciteerde wanneer hij paardreed. “They are memories that I think of and write them down. Like a certain tree in a paddock where something happened.’ Inspiratie vindt ze bij de Australische dichter Banjp Patterson die in de 19e eeuw over het leven op het platteland schreef.

Commentaar op haar levensstijl krijgt ze geregeld, maar die legt ze naast zich neer. “I know sons of farmers nowadays who can’t drive a tractor, let alone ride a horse like me, and I’m nearly 80.” Plannen om pensioen te gaan heeft ze nog lang niet: “I will keep going on doing this for as long as I an fit.”

Partner Content