IJsland en Londen zijn meest in prijs gedaald voor toeristen

IJsland, Londen en Las Vegas zijn het voorbije jaar, als gevolg van de financiële crisis, het meest in prijs gedaald voor toeristen.

IJsland, Londen en Las Vegas zijn het voorbije jaar, als gevolg van de financiële crisis, het meest in prijs gedaald voor toeristen. Dat maakte de reisgidsenuitgever Lonely Planet bekend.

Thailand was in het verleden steeds één van de goedkoopste bestemmingen voor toeristen en dat blijft zo. De lijst van tien meest interessante bestemmingen bestaat daarnaast nog uit onder meer Zuid-Afrika, India, Maleisië, Mexico, Bulgarije en Kenia.

Dat IJsland nu plots een pak goedkoper is geworden, heeft alles te maken met de financiële crisis en de koersdaling van de lokale munt. Ook Londen, lange tijd een zeer dure bestemming, is een stuk betaalbaarder geworden voor buitenlandse toeristen, dankzij de relatief goedkope pond.

“De interessante wisselkoers zorgen ervoor dat toeristen vaak hotels of maaltijden vinden die de helft goedkoper zijn dan enkele jaren geleden”, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content