Waar

Beernem, vlak bij Brugge.

Waarom

In het voorjaar zijn er verscheidene evenementen in of rond Brugge. Op 24 april start de Week van de Zee. In Brugge staan op 25 en 26 april de Erfgoeddagen op het programma en op 14 mei (Hemelvaartsdag) de Heilig-Bloedprocessie. Een week later begint de Hedendaagse Kunst en Architectuur Triënnale, van 20 mei tot 18 oktober.

De Weide Wereld
© De Weide Wereld

B&B

De Weide Wereld in Beernem, op 7 km van Brugge. Midden in het natuurgebied Beverhoutsveld ligt de ecologische B&B De Weide Wereld. De naam verwijst naar het weidse uitzicht, maar alludeert ook op de vele reizen die de eigenaars Bruno en Petra maakten.

Die reizen vinden hun weerslag in de drie gastenkamers. De kleurrijke vierpersoons-kamer Aleppo is vernoemd naar de eeuwenoude stad in Syrië, vóór de oorlogsgruwel een toerististische stad. Ook Cochin (de Indiase havenstad op de specerijenroute) telt vier slaapplaatsen: een tweepersoonsbed en twee bedden op een mezzanine, ideaal voor een verblijf met kinderen. Siwa, vernoemd naar de Egyptische oase, heeft een dubbelbed en één single op een mezzanine.

De Weide Wereld
© De Weide Wereld

De gasten kunnen vanuit hun eigen kamer genieten van het uitzicht, maar ook vanuit de gemeenschappelijke zitruimte met spelletjes, boeken, muziek, televisie en houtkachel, ze kunnen ook de goed voorziene keuken gebruiken.

Er is een fantastische tuin met vijver, fruitbomen, zithoekjes en terrassen. Daar kunt u ook het gezonde, artisanale ontbijt nuttigen. Voor de kamers betaalt u van 75 tot 140 euro.

B&B De Weide Wereld, Boereweg 7, 8730 Beernem, 050 35 96 83

(MS)

WaarBeernem, vlak bij Brugge.WaaromIn het voorjaar zijn er verscheidene evenementen in of rond Brugge. Op 24 april start de Week van de Zee. In Brugge staan op 25 en 26 april de Erfgoeddagen op het programma en op 14 mei (Hemelvaartsdag) de Heilig-Bloedprocessie. Een week later begint de Hedendaagse Kunst en Architectuur Triënnale, van 20 mei tot 18 oktober. B&B De Weide Wereld in Beernem, op 7 km van Brugge. Midden in het natuurgebied Beverhoutsveld ligt de ecologische B&B De Weide Wereld. De naam verwijst naar het weidse uitzicht, maar alludeert ook op de vele reizen die de eigenaars Bruno en Petra maakten. Die reizen vinden hun weerslag in de drie gastenkamers. De kleurrijke vierpersoons-kamer Aleppo is vernoemd naar de eeuwenoude stad in Syrië, vóór de oorlogsgruwel een toerististische stad. Ook Cochin (de Indiase havenstad op de specerijenroute) telt vier slaapplaatsen: een tweepersoonsbed en twee bedden op een mezzanine, ideaal voor een verblijf met kinderen. Siwa, vernoemd naar de Egyptische oase, heeft een dubbelbed en één single op een mezzanine. De gasten kunnen vanuit hun eigen kamer genieten van het uitzicht, maar ook vanuit de gemeenschappelijke zitruimte met spelletjes, boeken, muziek, televisie en houtkachel, ze kunnen ook de goed voorziene keuken gebruiken. Er is een fantastische tuin met vijver, fruitbomen, zithoekjes en terrassen. Daar kunt u ook het gezonde, artisanale ontbijt nuttigen. Voor de kamers betaalt u van 75 tot 140 euro. B&B De Weide Wereld, Boereweg 7, 8730 Beernem, 050 35 96 83(MS)