Hotelprijzen in Brugge dalen al vier jaar

© Thinkstock

De gemiddelde kamerprijs in één tot viersterrenhotels is in Brugge de afgelopen vier jaar gedaald tot 78,42 euro in 2011.

Dat blijkt uit het Hotelrapport 2011, een bevraging van meer dan honderd Gentse, Brugse en Antwerpse hotels.

Gent piekt met een gemiddelde kamerprijs van 92,73 euro. In Antwerpen bedraagt de gemiddelde kamerprijs 79,24 euro. In 2011 bedroeg de gemiddelde prijs voor de drie steden, exclusief ontbijt, BTW en overnachtingstaks, 81,50 euro.

Dat de prijzen in Brugge de afgelopen vier jaar dalen, heeft volgens voorzitter Thierry Lemahieu van de vzw Hotels regio Brugge met twee factoren te maken. “Enerzijds opende vorig jaar een groot lowbudgethotel aan het station, anderzijds zijn er een aantal nieuwkomers met vier sterren die op de prijs spelen om op te starten, maar dat zal er over enkele jaren uitgroeien.”

De Gentse schepen voor Toerisme Lieven Decaluwe (Pro Gent) waarschuwt dat de Arteveldestad zich niet uit de markt mag prijzen. “We hebben een goede bezettingsgraad en hoge prijzen, ondanks een aantal recente investeringen in het duurdere segment”, aldus Decaluwe. Hij denkt dat een uitbreiding van het kameraanbod kan, zeker in de budgetcategorie.

De globale kamerbezettingsgraad voor één tot viersterrenhotels in de drie steden bedroeg in 2011 68 procent, een stijging met ongeveer 0,30 procentpunt. Gent kent met 74,48 procent de hoogste bezettingsgraad, al sinds 2009 stijgende, gevolgd door Brugge (70,31 pct) en Antwerpen (64,45 pct). (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content