Onder het motto 'Creative Germany' zet Duitsland zijn hippe steden als jonge en creatieve places-to-be op de kaart. Mooie mode, architectuur, kunst en design komen wel degelijk uit Duitsland.

Het Ruhrgebied is culturele hoofdstad van Europa, maar liefhebbers van kunst, architectuur, en mode staat in 2010 nog veel meer te wachten in Duitsland. Berlijn, al in de jaren 20 het modemekka van Europa, is hard bezig dat predicaat te heroveren met de Mercedes-Benz Fashion Week, die van 20 t/m 23 januari plaatsvindt.

Kunstliefhebbers kunnen tijdens een rondleiding in de Baumwollspinnerei op zoek naar de roots van de Leipziger Schule, de kunststroming die door de New York Times werd bestempeld als 'the hottest thing on earth'.

Boegbeeld Neo Rauch, wiens doeken inmiddels een vermogen opbrengen, werkt nog altijd in zijn atelier in de voormalige katoenfabriek. Vanaf 18 april 2010 tonen het Museum der Bildenden Künste in Leipzig en de Pinakothek der Moderne in München een dubbel retrospectief naar aanleiding van Rauch's 50e verjaardag.

Voor architectuurfans is de spectaculaire Elbphilharmonie in Hamburg een must. De oplevering is weliswaar gepland in 2012, maar het muziekgebouw met zijn enorme glazen overkapping in de vorm van een golf is als bouwput al legendarisch. Elke zondag om 11, 13 en 15 uur vinden er rondleidingen plaats.

Als designland telt Duitsland eveneens mee. Geen ander land sleept zoveel prijzen in de wacht op het jaarlijkse Lions festival in Cannes. Het grootstedelijke Umfeld in Berlijn, Frankfurt en Leipzig vormt de belangrijkste inspiratiebron voor designers als '45 Kilo', Sebastian Herkner en Studio Aisslinger.

Onder het motto 'Creative Germany' zet Duitsland zijn hippe steden als jonge en creatieve places-to-be op de kaart. Mooie mode, architectuur, kunst en design komen wel degelijk uit Duitsland. Het Ruhrgebied is culturele hoofdstad van Europa, maar liefhebbers van kunst, architectuur, en mode staat in 2010 nog veel meer te wachten in Duitsland. Berlijn, al in de jaren 20 het modemekka van Europa, is hard bezig dat predicaat te heroveren met de Mercedes-Benz Fashion Week, die van 20 t/m 23 januari plaatsvindt. Kunstliefhebbers kunnen tijdens een rondleiding in de Baumwollspinnerei op zoek naar de roots van de Leipziger Schule, de kunststroming die door de New York Times werd bestempeld als 'the hottest thing on earth'. Boegbeeld Neo Rauch, wiens doeken inmiddels een vermogen opbrengen, werkt nog altijd in zijn atelier in de voormalige katoenfabriek. Vanaf 18 april 2010 tonen het Museum der Bildenden Künste in Leipzig en de Pinakothek der Moderne in München een dubbel retrospectief naar aanleiding van Rauch's 50e verjaardag. Voor architectuurfans is de spectaculaire Elbphilharmonie in Hamburg een must. De oplevering is weliswaar gepland in 2012, maar het muziekgebouw met zijn enorme glazen overkapping in de vorm van een golf is als bouwput al legendarisch. Elke zondag om 11, 13 en 15 uur vinden er rondleidingen plaats. Als designland telt Duitsland eveneens mee. Geen ander land sleept zoveel prijzen in de wacht op het jaarlijkse Lions festival in Cannes. Het grootstedelijke Umfeld in Berlijn, Frankfurt en Leipzig vormt de belangrijkste inspiratiebron voor designers als '45 Kilo', Sebastian Herkner en Studio Aisslinger.