Fransen kunnen deze zomer op vakantie in eigen land

Grignan © Getty

Fransen zullen in juli en augustus in eigen land op vakantie kunnen gaan, zegt premier Edouard Philippe. De Franse regering heeft ook een miljardenplan klaar om de toeristische sector te ondersteunen.

‘De toerismesector staat waarschijnlijk voor zijn grootste test in zijn moderne geschiedenis’, zei Philippe. ‘Dat terwijl het een van de kroonjuwelen van de Franse economie vormt. Daarom is de redding ervan een nationale prioriteit.’ Philippe verzekerde alvast dat Fransen in juli en augustus in eigen land op vakantie mogen gaan. Hij benadrukte wel dat er ‘mogelijke lokale restricties’ van kracht zullen zijn, in functie van hoe de pandemie de komende weken evolueert.

De premier verklaarde ook dat de regering 18 miljard euro uittrekt voor extra steun aan de toerismesector, die erg hard getroffen is door de coronacrisis. Daarin werkten voor de uitbraak van het coronavirus ongeveer twee miljoen mensen. De sector staat in voor zeker 7,2 procent van het bruto binnenlands product van Frankrijk.

Het land krijgt normaal ook tientallen miljoenen buitenlandse toeristen over de vloer. In 2018 waren dat er bijna 90 miljoen. Daarover zei Philippe nog niets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content