Die wordt intussen gesteund door Unesco en er doen dertig Europese landen aan mee.

Dit jaar is de nacht op 18 mei, wat toevallig samenvalt met de Internationale Museumnacht, waardoor maar liefst 32.000 musea in 129 landen hun deuren tot 1 uur 's nachts of nog langer openhouden.

Elk land organiseert de nacht op zijn manier, maar voor een groot aantal musea geldt dat ze gratis toegankelijk zijn en allerlei speciale evenementen en activiteiten organiseren. (MS)

Informatie over de Europese Nacht van de Musea vindt u op de websites Nuites des Musees. Voor de Internationale Museumnacht kunt u terecht op de website International Museum Day.

Die wordt intussen gesteund door Unesco en er doen dertig Europese landen aan mee. Dit jaar is de nacht op 18 mei, wat toevallig samenvalt met de Internationale Museumnacht, waardoor maar liefst 32.000 musea in 129 landen hun deuren tot 1 uur 's nachts of nog langer openhouden. Elk land organiseert de nacht op zijn manier, maar voor een groot aantal musea geldt dat ze gratis toegankelijk zijn en allerlei speciale evenementen en activiteiten organiseren. (MS)