Ecuador echt beleven

In Ecuador zijn twee nieuwe vormen van toerisme in opkomst waarbij toeristen direct in contact komen met de lokale bevolking.

In Ecuador zijn twee nieuwe vormen van toerisme in opkomst waarbij toeristen het land intensief leren kennen en direct in contact komen met de lokale bevolking.

Het agrotoerisme biedt logies aan in een boerderij, u maakt er kennis met de dagelijkse activiteiten van de bewoners. Een goed voorbeeld hiervan kunt u vinden in het Parque Tierra Viva. U ziet hoe de boeren het land bewerken, u mag helpen bij het melken van de koeien, een tocht maken op een buffel of een paard en de kinderen kunnen van dichtbij zien hoe de jonge dieren verzorgd worden.

De tweede nieuwe manier is het ‘gemeenschapstoerisme’. Toeristen verblijven dan in kleine, meestal arme dorpjes en worden opgenomen in het dorpsleven. Dat betekent dat u helpt bij het werk op het land, maar ook deelneemt aan dansmanifestaties en andere dorpsactiviteiten.

De dorpen hebben zelf baat bij het toerisme, want de opbrengst wordt gebruikt om de gezondheidszorg, het onderwijs en andere noodzakelijke voorzieningen te verbeteren.

Informatie

Ecuadorline

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content