Duitse Wijnfeesten komen er aan

Met de herfst in het verschiet breekt de periode van de wijnfeesten aan. Een van de bekendste Duitse wijnoorden is Neustadt an der Weinstrasse, in het hartje van de Pfalz.

Het is een lieflijk oord, met een historische en gezellige binnenstad met fraaie vakwerkhuizen en schilderachtige steegjes. Je vindt hier ook in Neustadt en zijn negen wijndorpen enkele van de fijnste wijnen van Duitsland. Hoog boven Neustadt tronen de schitterende wijngaarden met als grote blikvanger het Hambacher Schloss, een historische plek.

De Duitse Wijnoogstfeesten vinden dit jaar plaats van 2 tot 13 oktober met een waaier activiteiten waaronder de verkiezing en kroning van de Duitse wijnkoningin (de eerste vrijdag van oktober) en talrijke andere hoogtepunten. En uiteraard kan je tijdens deze feestelijkheden veel, heel veel wijnen (en schuimwijnen) proeven.

Rijk verleden

Hét hoogtepunt van de feesten wordt ongetwijfeld de tweede zondag van oktober de grootste wijnfeeststoet van Duitsland. Liefst 150.000 bezoekers komen dan de schitterende praalwagens bewonderen. Als afsluiter is er ook nog een reusachtig vuurwerk boven de wijnbergen.

Deze wijnfeesten in Neustadt en omgeving blikken overigens terug op een rijk verleden. De eerste feestelijke wijnstoet vond immers reeds in 1909 plaats.

InformatieTourist Neustadt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content