Dubai voert taks in voor vliegtuigpassagiers

© Reuters

Het emiraat Dubai voert voor het eerst een taks in voor vliegtuigpassagiers. Die moet de verdere expansie helpen financieren, luidt het. Dubai’s luchthaven verwerkt wereldwijd het grootste aantal internationale passagiers.

Vanaf 30 juni zullen alle passagiers de taks van 35 dirham (8,5 euro) moeten ophoesten. Ook wie slechts overstapt in Dubai. Vele luchthavens wereldwijd heffen al een gelijkaardige taks.

In 2015 passeerden meer dan 78 miljoen passagiers langs Dubai International. De luchthaven stak daarmee Londen Heathrow voorbij, dat in 2014 recordhouder was.

Vorige maand nog werd de jaarlijkse capaciteit van Dubai International opgetrokken tot 90 miljoen passagiers met een nieuw gebouw dat 1,2 miljard dollar heeft gekost.

Dubai telt nog een tweede luchthaven, Al-Maktoum International. Die opende in 2013 de deuren en zou op termijn 120 miljoen passagiers per jaar moeten aankunnen. Ook daar zal de taks betaald moeten worden.

Als kleine petroleumproducent heeft Dubai een meer gediversifieerde economie dan de meeste andere golfstaten. Toch voelt het net als zijn buurlanden de impact van de dalende olieprijzen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content