Dromen van chocolade

Waar Parijs

Waarom De twintigste editie van het Salon du Chocolat in Parijs, een niet te missen zoet evenement voor alle liefhebbers. Alle belangrijke producenten uit de hele wereld zijn aanwezig. Topkoks en chocolatiers geven workshops en demonstraties, en couturiers tonen tijdens een bijzonder modespektakel hoe er stijlvolle kleding gemaakt kan worden van chocolade.

Hotel Dauphine St. Germain, een drie-sterrenhotel in het Quartier Latin.

Dauphine St. Germain is geen modern, onpersoonlijk gestyled hotel waar de gasten slechts een nummer zijn en dat in willekeurig welke andere stad zou kunnen staan. Het is integendeel een plek waar je meteen voelt dat je in de Franse hoofdstad verblijft.

Eigenares Marie, in een vorig leven vice-president van een bekende bank in Londen en Parijs, creëerde in een zeventiende-eeuws pand midden in de studentenwijk Quartier Latin een knus klassiek-modern hotel waar ze in details overal haar eigen smaak toont: in de orchideeën, de kunstboeken die in het hotel te vinden zijn, en de foto’s van Parijs gemaakt door Patricia de Gorostarzu.

Ze richtte de dertig kamers die het hotel telt allemaal individueel in. Klassieke elementen zoals de houten balken aan de plafonds en marmeren badkamers liet ze intact, en combineerde ze onder andere met stoffen van Jane Churchill, Pierre Frey en Manuel Canovas, en met lampen en spiegels ontworpen door Sarah Lavoine om een typische Parijs sfeer te krijgen.

Ook het meertalige personeel werd met zorg uitgekozen, waardoor de gasten 24 uur per dag bij hen terechtkunnen met vragen, wensen of voor tips voor uitstapjes in de buurt.

Er is keuze uit vier soorten kamers: standaard, ruimere superiorkamers met grotere bedden, juniorsuites die plaats bieden aan vier gasten, en kamers die met elkaar verbonden kunnen worden en daarom ideaal zijn voor families en vrienden. Allemaal beschikken ze over een minibar, televisie en gratis internet.

Hotel Dauphine St. Germain is, zoals te verwachten in Parijs, niet goedkoop. Voor een standaardkamer betaalt u rond de 240 euro, maar op de website vind je vaak zeer gunstige aanbiedingen met kortingen tot veertig procent.

Het ontbijt met onder andere verse croissants, fruit, yoghurt en diverse broodjes is niet in de prijs inbegrepen, maar kan voor twaalf euro voor volwassenen en zes euro voor kinderen bijbesteld worden. Te nuttigen in de ontbijtruimte of in de eigen kamer.

Hotel Dauphine St. Germain, 36 rue Dauphine, 75006 Paris, +33 1 43 26 74 34,hotel@dauphine-st-germain.com. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content