Dit zijn de plaatsen die je volgens National Geographic in 2019 moet bezoeken

Dit zijn de plaatsen die je volgens National Geographic in 2019 moet bezoeken
Palacio de Bellas Artes captured from Cafe Don Porfirio. © Getty Images/iStockphoto

1. Mexico City in Mexico © Getty Images/iStockphoto

Chefs in Mexico City zijn een nieuwe beweging gestart: een heropleveing van de originele en traditionele tortilla's, gemaakt van onbewerkt maismeel. Zijn voegen zich bij een groeiende groep muzikanten en andere artiesten die de aandacht willen vestigen op de oorspronkelijke Mexicaanse cultuur.

2. Amazone in Peru © Getty Images/iStockphoto

Meer dan helft van Peru bestaat uit jungle. Er leeft de grootste populatie ocelotten in de wereld.

3. Fanjingshan in China © Wikicommons

Een stevige klim naar deze heilige boeddhistische berg beloont je met bizarre rostformaties en een schitterende zicht over de Wuling bergen. Fanjingshan werd onlangs toegevoegd aan de lijst van werelderfgoederen van Unesco.

4. Dakar in Senegal © Getty Images/iStockphoto

Dakar, stad van contrasten, is hard op weg zich te ontwikkelen tot het West-Afrikaanse centrum van de stijl.

5. Dordogne in Frankrijk © Getty Images/iStockphoto

In 2019 wordt voor de honderdste keer Félibrée, een groot occitaans festival, gevierd in de Dordogne.

6. Canterbury Region in Nieuw-Zeeland © Getty Images/iStockphoto

In maart kan je in dit schitterende, afgelegen gebied deelnemen aan de Godzone, een meerdaagse expeditierace dwars door deze Canterbury Region.

7. Hoang Lien Son in Vietnam © Getty Images/iStockphoto

Hoang Lien Son is een volledig andere wereld dan het drukke Hanoi en dankzij een nieuwe kabelbaan kan je nu gemakkelijk naar de top van de Fansipan, met 3143 meter de hoogste berg in Vietnam.

8. Groenland © Getty Images/iStockphoto

Beleef een echt arctisch avontuur in Groenland, dat in in 2019 tien jaar zelfbestuur viert. Een stap in de richting naar volledige onafhankelijkheid van Denemarken.

9. Oman © Getty Images

Maak een tocht door het sprookjesachtige landschap op de rug van een Arabisch paard.

10. Kansas City in Missouri © Getty Images/iStockphoto

Met nieuwe hotels, musea, hippe evenementen en festivals en de gratis RideKC streetcar is Kansas City bezig aan een heuse revival.

11. Frans-Polynesië © Getty Images/iStockphoto

Hier vind je geen musea van wereldklasse of andere hotspots, maar wel de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. In juli 2019 is het er extra bijzonder tijdens de zonsverduistering.

12. Vevey in Zwitserland © Getty Images/iStockphoto

In 2019 vindt in Vevey het Fête des Vignerons plaats. Dit grootse wijnfestival bestaat sinds 1797 en wordt slechts vijfmaal in een eeuw georganiseerd.

13. Bisti/De-Na-Zin Wilderness in New Mexico © Getty Images/iStockphoto

Verdwaal in deze afgelegen wildernis met bizarre rotsformaties en schitterende kleuren. Je moet er je eigen weg vinden: wandelpaden zijn er niet.

14. Belize © Getty Images/iStockphoto

Belize spant zich stevig in om de oceaan en de koraalriffen te beschermen en heeft daar veel succes mee. Zo staat het Belize Barrier Reef System ondertussen niet meer op de UNESCO World Heritage Site Danger lijst.

15. Matera in Italie © Getty Images/iStockphoto

Matera is de laatste jaren enorm opgeknapt en wordt daarvoor in 2019 beloond met de titel Culturele Hoofdstad van Europa.

Lees ook: Zes redenen om de unieke Italiaanse stad Matera te bezoeken

16. Cano Cristales in Colombia © Getty Images/iStockphoto

De Cano Cristales rivier in Colombia kleurt dankzij waterplanten tussen juli en november in verschillende kleuren rood, groen, geel en blauw. De rivier ligt in het afgelegen Sierra de la Macarena National Park, tot voor kort een no-go gebied door de aanwezigheid van Farc-strijders.

17. Cairo in Egypte © Getty Images/iStockphoto

Als alles volgens plan verloopt, opent in 2019 in Cairo het langverwachte Grand Egyptian Museum: een enorm museum met meer dan honderdduizend stukken, waaronder de Toetanchamoncollectie.

18. Toronto in Canada © Getty Images/iStockphoto

Proef de hele wereld in Canada's grootste stad. Bijna de helft van de inwoners is immigrant en in totaal worden er meer dan tweehonderd talen gesproken. Je voelt er de multiculturele energie.

19. Galway in Ierland © Getty Images/iStockphoto

Galway mag zich in 2020 Culturele Hoofdstad van Europa noemen. In de aanloop daarnaartoe organiseert de stad en de hele regio al in 2019 een groot aantal evenementen, festivals en workshops.

20. Gorongosa National Park, Mozambique © Getty Images/iStockphoto

Tijdens de gewelddadige burgeroorlog in Mozambique tussen 1976 en 1992, werd bijna al het wild in Gorongosa National Park uitgeroeid. Dankzij het succesvolle Gorongosa Restoration Project leven er ondertussen weer zo'n 80.000 grote dieren.

21. Oakland in Californië © Getty Images/iStockphoto

Oakland is van oorsprong een cultureel zeer diverse stad. Met zijn eigen karakter begint Oakland uit de schaduw te kruipen van die andere Bay Area-stad, San Francisco.

22. Salvador in Brazilië © Getty Images/iStockphoto

Het muzikale hart van Brazilië, zo wordt het swingende Salvador genoemd. De stad heeft met Axé zijn eigen muziekgenre ontwikkeld, is een van de Music Cities van Unesco en viert tijdens Carnaval de 'world's largest street party'.

23. Isla de los Estados, Argentinië © Serge Ouachee, Wikicommons

Isla de los Estados wordt ook wel het einde van de wereld genoemd. Slechts een handjevol eco-cruiseschepen mogen hier aanmeren om op die manier een van de laatste echte wildernissen op aarde te behouden.

24. Bauhaus Trail in Duitsland © Getty Images

De designstroming Bauhaus bestaat in 2019 honderd jaar. In september opent het Bauhaus Museum Dessau, maar ook in de andere twee Bauhaus-steden Weimar en Berlijn gaat de verjaardag niet onopgemerkt voorbij.

25. Macedonië © Getty Images/iStockphoto

Macedonië heeft weliswaar geen kust, maar des te meer bergen en meren, waaronder het Ohrid meer, een van de oudste en diepste meren in Europa. Een ideaal land voor avontuurlijke reizigers.

26. Perth in Australië © Getty Images/iStockphoto

Perth is de meest afgelegen grotere stad in de wereld: een geheime surf-and-sun spot.

27. Montenegro © Getty Images/iStockphoto

Net als Macedonië is ook Montenegro nog een onontdekte bestemming voor sportievelingen: wandelen, canyoning en klimmen in Durmitor National Park. Ook voor sporten als raften en mountainbiken ben je in Montenegro op de goede plaats.

28. South Walton in Florida © Getty Images/iStockphoto

De zestien strandplaatsen die samen South Walton County vormen, spannen zich in om hun kust te beschermen onder andere door het aanleggen van kunstmatige riffen. In juni van dit jaar opende er bovendien het eerste Underwater Museum of Art in de VS.