Dit stadje lag 25 jaar verborgen op de bodem van een meer

Zes uur rijden ten zuidwesten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires ligt het stadje Villa Epecuén, tussen de jaren twintig en tachtig van de vorige eeuw een populaire toeristische plaats. Toeristen trokken naar Epecuén om te zwemmen in het gelijknamige meer, maar ook om te profiteren van de heilzame werking die het zoute water zou hebben.

Tijdens zijn hoogtijdagen konden er vijfduizend gasten in het stadje overnachten en werd er een speciale spoortwegverbinding met Buenos Aires aangelegd.

Regen en storm

Maar doordat het klimaat begon te veranderen en het vaker en harder ging regenen, kwam het water in het meer alsmaar hoger te staan. Een flinke storm in 1985 zorgde er uiteindelijk voor dat het hele stadje onder water verdween.

Villa Epecuén leek gedoemd om voor altijd op de bodem van het meer te blijven liggen. Totdat aan het begin van deze eeuw het weer opnieuw veranderde: het klimaat werd droger, het waterpeil in het meer zakte en Villa Epecuén kwam langzamerhand weer boven het water tevoorschijn.

Ondertussen is al het water uit het stadje verdwenen en trok één bewoner, Pablo Novak, terug naar zijn oude huis. Ondertussen beginnen ook toeristen Villa Epecuén weer te ontdekken, alleen dit keer als apocalyptisch spookstadje met een bijzondere geschiedenis en niet meer als kuur- en badplaats.

Bekijk een fimpje over Villa Epecuén:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content