Deze 15 plaatsen moet je zien in Thailand

1. Het Grote Paleis in Bangkok

Dit symbolische hart van de hoofdstad ligt aan de oevers van de Chao Phrya rivier. Op het ovale plein voor het paleis liggen onder meer een museum voor moderne kunst en de universiteit. Het paleis werd in 1782 gebouwd en diende 150 jaar als het huis van de koning. Het betovert bezoekers nog altijd door de schitterende architectuur uitgewerkt tot in de kleinste details.

2. Wat Pra Keo in Bangkok

De grootste tempelgroep van Bangkok. In het hoofdgebouw ligt een gouden boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog.

3. Wat Arun, Tempel van de Dageraad, in Bangkok

Deze tempel ziet er door haar witzilveren stukjes ingelegd porselein erg mooi uit.

4. Wat Pho in Bangkok

De oudste en grootste tempel van de stad. Bovendien kan je je traditioneel laten masseren in de tempels.

5. Drijvende markten in de buurt van Bangkok

Deze kleurrijke markten zoals de drijvende markt Damnoen Saduak van Ratchaburi waar handelaren hun groenten en fruit verkopen vanuit bootjes zijn een must voor alle toeristen.

6. Ancient City in Samut Prakan

Een immens openluchtmuseum in de vorm van Thailand dat meer dan honderd replica’s van religieuze bouwwerken herbergt. Ze zijn allen nauwkeurig nagebouwd. Daarnaast huizen er heel wat krokodillen op de Crocodile Farm in Samut Prakan.

7. Phang Nga Bay

Deze baai ten noordoosten van Phuket is, samen met de Halong Bay in Vietnam, uniek in de wereld. Stijl oprijzende zandstenen rotsen die boven het water uitsteken. Daartussen smaragdgroen water waarop traditionele bootjes varen.

8. Phi Phi Islands

Deze eilandjes op anderhalf uren varen vanaf Phuket (slechts 45 minuten met een speedboat) behoren tot de mooiste in Zuid-Oost Azie: stranden zoals je ze op ansichtkaarten ziet, prachtige rotsformaties, kraakhelder water vol met tropische vissen.

9. Ayutthaya

De oude hoofdstad van Thailand ligt op ongeveer twee uur rijden van Bangkok langs de Chao Phraya. Binnen haar twaalf kilometer lange muur liggen drie paleizen en meer dan vierhonderd tempels. Ook al schiet er niet altijd even veel over van die bouwwerken, toch krijg je nog een goed beeld van de oude stad. In het Nationaal Museum kan je dan weer uitstekend kennis maken met de Thaise kunst.

10. Khao Yai National Park

Weelderig, bergachtig en veelbezocht natuurgebied ten noorden van Bangkok. Er leven meer dan 300 verschillende vogelsoorten, 67 soorten zoogdieren en duizenden planten en struiken.

11. De Kwai river

In het centrale binnenland overheersen de rijstvelden het uitzicht. Qua attracties is de beroemde brug over de rivier de Kwai hier het orgelpunt. De brug werd vooral beroemd door de film over haar opbouw, waarbij heel wat krijgsgevangenen het leven verloren.

12. Phitsanuloke

Een van de oudste steden van Thailand. Haar Wat Phra Si Ranata Mahathat tempel herbergt één van de mooiste gouden Boeddhabeelden en de Thaise folklore leeft er nog sterk. Op de Nanrivier liggen massa’s woonboten, de oevers zijn bedekt met bloemrijke tuintjes. Desondanks vinden niet erg veel toeristen de weg naar deze stad.

13. Chiang Mai

Door haar rijk cultureel verleden en aangenaam, ietwat koeler klimaat lokt deze noordelijke stad heel wat toeristen. Als souvenir kan je hier celadon, de bleekgroene keramiek, kopen. Tussen de teakwouden liggen een paar indrukwekkende watervallen.

14. Bergvolkeren in het noorden van Thailand

In het grensgebied met Myanmar en Laos leven heel wat traditionele bergvolkeren zoals de Padong. Een geleid bezoek aan deze vrouwen met de gouden ringen om de hals behoort tot de mogelijkheden. Als je een beeld wil van de oorspronkelijke leefwijze van de Thai, is een trip naar het Noordoosten aangeraden. De streek van het droge Khorat plateau is toeristisch namelijk nog niet zo sterk ontwikkeld.

15. Krabi

Wie de drukte van Phuket liever niet trotseert, kan ook naar Krabi. Daar bevinden zich nog tal van ongerepte en weinig toeristische stranden, de mooiste van heel Thailand. De oversteek met de boot vanuit Phuket, waar ook internationale vluchten landen, langs de Thaise Golf duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Maar in een drietal uurtjes kan je ook (zelf) met de wagen omrijden langs de provincie Phang-Nga, wat overigens een pak goedkoper is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content