De Seychellen, niet uitsluitend voor rijken bestemd

© M.G.

U droomt van een reis naar de Seychellen maar u denkt dat u over onvoldoende financiële middelen beschikt ? U vergist zich. In tegenstelling tot de gangbare opvatting, is het geen bestemming die uitsluitend voorbehouden is aan welgestelde mensen. De prijzen voor een verblijf op de paradijselijke eilanden variëren sterk.

Tien redenen om de Seychellen te bezoeken

In beeld: Seychellen vieren carnaval

De Seychellen roepen onmiddellijk het beeld op van witte stranden, een azuurblauwe zee en eindeloze rijen palmbomen. Daarom wordt er vaak ten onrechte gedacht dat het om een luxebestemming gaat, waar alleen zeer rijken, sterren en jonggehuwden naar toe gaan. Kate en William zijn er immers op huwelijksreis geweest.

Alles hangt echter af van welke type toerist u bent. Dat luxeimago strookt niet helemaal met de werkelijkheid. Ook al halen de mooiste hotels alles uit de kast om een veeleisend publiek aan te trekken zijn er ook veel inwoners die een bed and breakfast voor een zacht prijsje bieden.

Goedkope bed and breakfasts

Vanaf 70 euro per nacht kan u in een charmante guesthouse met dubbel bed, airco, aparte WC en ontbijt overnachten. Vaak wordt er ook een keuken ter beschikking gesteld van de bezoekers, wat zeer nuttig kan zijn als u over een wat krap budget beschikt.

En als u meer dan één dag blijft, kan u de huurprijs onderhandelen. Hoe langer u blijft, hoe meer de prijs van de kamer kan zakken. Zoals voor de hotels bestaan er verschillende prijzen en diensten voor de guesthouses. Indien u van plan bent verschillende weken te blijven kan u ook een huis of een appartement huren.

Het vliegticket

Toch zijn de Seychellen nu ook geen goedkope bestemming. Voor het vliegtuigticket moet u in functie van het seizoen ongeveer 850 euro rekenen (u kan bij Etihad of Air Seychelles boeken). De prijzen zijn vergelijkbaar met Europa. Vergeet echter niet dat u op een eiland bent en dat de geïmporteerde producten van (zeer) ver komen. Pas u aan en verkies lokale producten die u op de markt zult vinden.

Wat is de beste periode?

Het klimaat in de Seychellen is tropisch en de temperatuur liggen het hele jaar door om en bij de 30°C. De beste maanden voor een verblijf in de Seychellen zijn april, mei, september en oktober. In die vier maanden regent het weinig en is er niet zoveel wind, wat zorgt voor een rustige zee en prachtige landschappen. Juni, juli en augustus zijn ook geschikt voor toerisme maar de wind blaast er wel heviger. Het regenseizoen loopt er van november tot maart, maar het is ook dan dat de prijzen het laagst zijn.

Zin in een beetje luxe ?

Als u op het einde van uw verblijf zin hebt om een paar nachten in een luxehotel te doorbrengen, kan dat. Aarzel niet korting te vragen aan de hotelhouder, zeker als u daar bent voor een huwelijksreis of buiten de Europese schoolvakanties. Vergeet dus zeker niet naar de vakantiekalender te kijken voor u een vliegtuigticket boekt.
Goede reis !

Marie Gathon

Om rond te trekken:

Guesthouse Belle Petra in La Digue (70 euro)

Op de website van de toeristische dienst van de Seychellen vindt u ook kleine hotels en familiepensions.

Als u zin hebt in luxe :

Paradise Sun in Praslin (vanaf 370 euro).

Raffles in Praslin (vanaf 580 euro).

Sainte-Anne Resort & Spa (vanaf 524 euro).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content