De hoogtepunten van Ierland in 2015

© iStockphoto

Ierland is gekend voor groene landschappen, gezellige pubs, maar net zo goed voor de talrijke evenementen op de kalender. Ook in 2015 zijn er in alle hoeken van het land boeiende festiviteiten die de moeite waard zijn om te combineren met je vakantie in Ierland.

Lonely Planet koos Ierland als één van de top vijf topbestemmingen van 2015. Lonely Planet prijst Ierland om zijn adembenemende landschappen, de tradities die overal in het land goed stand houden en de Ieren die de harten van de bezoekers veroveren met hun grote gastvrijheid.

Yeats 2015

In 2015 is het precies 150 jaar geleden dat de Ierse dichter en winnaar van de Nobelprijs literatuur W.B. Yeats werd geboren. Dat kan uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Om deze grote naam uit de wereldliteratuur te eren is er een programma samengesteld met evenementen, verspreid door het hele jaar en op wereldwijde locaties.

Yeats 2015 zal vooral focussen op het leven, het werk en de invloed van de schrijver waarbij Ierland wordt voorgesteld als een inspirerende en creatieve plaats. Op 13 juni is het Yeats Day met tentoonstellingen, lezingen, festivals en andere culturele evenementen. Het herdenkingsjaar is tevens de aanleiding om bepaalde werken van Yeats te vertalen naar andere Europese talen.

Irish Design 2015

Zij die graag winkelen weten ongetwijfeld dat Ierland bekend is om zijn design en kunstnijverheid. Ierland heeft 2015 bestempeld als het jaar waarin de Ierse design gepromoot en extra in de kijker geplaatst wordt. Er zijn tal van evenementen, verspreid over het ganse land en ook in het buitenland. U vindt een overzicht op de website Irish Design 2015.

St-Patrick’s Day

De Ierse nationale feestdag is altijd een hoogtepunt van het jaar in Ierland, zo ook in 2015. St-Patrick’s Day wordt op 17 maart gevierd. Iedereen wil op die dag Iers zijn en het loont beslist de moeite om dan naar Ierland te reizen. Het hele land staat van 13 tot 17 maart in een feestelijke rep en roer, met levendige parades en talloze evenementen.

Het is ook dan dat je kennis maakt met oude Ierse tradities en dat je makkelijk Ierse vrienden maakt want iedereen viert mee. Dublin is the place to be en zowat overal in de wereld zal men merken dat het St-Patrick’s Day is.

Met de Tourism Ireland actie The Greening wordt de wereld groen want wereldwijd worden bekende gebouwen in een groene kleur verlicht zoals het Sydney Opera House en de Empire State Building. Vorig jaar kleurde de Grote Markt van Brussel groen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content