De comeback van Thailand: minder all-in, meer design

Surf hub © GF
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips.

Surf hub

Aan de zuidwestkust van Thailand groeide Khao Lak uit tot dé surf hub. Op vijf minuten rijden van de golven vind je Hotel Gahn, dat met zijn zwevende trappen, houten luiken en doorkijkarchitectuur een ode brengt aan Baba Nyonya, een cultuur en stijl gelinkt aan het naburige Maleisië.

Vanaf 50 euro voor een tweepersoonskamer, hotelgahn.com

Thai-chic

Het bergachtige noorden van Thailand zet zichzelf steeds meer op de designkaart. Helemaal nieuw in Chiang Mai is het Burirattana Hotel. Opmerkelijk aan de buitenkant is de architectuur in Lanna-stijl, typisch voor de regio, met verschillende daklagen en indrukwekkend houtsnijwerk. Binnen maken de minimalistische kamers en de zwart-witte patio met zwembad het Thai-chic plaatje elegant af.

Vanaf 92 euro voor een tweepersoonskamer, burirattanahotel.com

Thai-chic
Thai-chic © GF

De Hamptons in Thailand

Badplaats Hua Hin wordt soms de Thaise versie van de Amerikaanse Hamptons genoemd. Denk aan hotels met gestreepte parasols, mid-century design en picture-perfect koffie bij het ontbijt. Dat The Standard – bekend van het gelijknamige hotel in Londen – er een boetiekresort opende, bevestigt die status helemaal. Travel+Leisure riep The Standard Hua Hin uit tot beste nieuwkomer in Azië.

Vanaf 100 euro voor een tweepersoonskamer, standardhotels.com

De Hamptons in Thailand
De Hamptons in Thailand © GF

Partner Content