"Een traject waarbij je oren en ogen te kort komt", concludeert een enthousiaste wandelaar. De lus langs het wandelnetwerk Kempense Kolonies kreeg maar liefst 54% van de stemmen. De wandelaars appreciëren vooral de rustige omgeving, de afwisseling en de fraaie natuur.

Elk jaar bekroont Toerisme Provincie Antwerpen de mooiste wandelinitiatieven in de provincie. Sinds 2012 gebeurt dat in de vorm van de wedstrijd 'Wandeling van het jaar' en heeft de wandelaar het laatste woord.

In maart selecteerde een deskundige jury een shortlist met vijf lussen in Boom, Herenthout, Hoogstraten, Meerhout/Geel en Vorselaar. De afgelopen maanden konden wandelaars de trajecten uitproberen en stemmen voor hun favoriete traject op www.wandelingvanhetjaar.be.

Gevangen tussen grens en groen

Met maar liefst 54% van de stemmen behaalde 'Gevangen tussen grens en groen' in Hoogstraten een duidelijke overwinning. De lus volgt het wandelnetwerk Kempense Kolonies en start bij Bezoekerscentrum De Klapekster.

De wandeling combineert de riante dreven van Wortel-Kolonie met het woeste heidegebied rond het Bootjesven en de ongerepte vallei van het Merkske, de natuurlijke grens met Nederland.

Uitslag wedstrijd 'Wandeling van het jaar'

1. Gevangen tussen grens en groen in Hoogstraten

2. Groene longen wandeling in Boom

3. Grote Netewoud, Belsbroek en Heide in Meerhout/Geel

4. Schipkespad in Herenthout

5. Monumentenwandeling in Vorselaar (MS)

"Een traject waarbij je oren en ogen te kort komt", concludeert een enthousiaste wandelaar. De lus langs het wandelnetwerk Kempense Kolonies kreeg maar liefst 54% van de stemmen. De wandelaars appreciëren vooral de rustige omgeving, de afwisseling en de fraaie natuur. Elk jaar bekroont Toerisme Provincie Antwerpen de mooiste wandelinitiatieven in de provincie. Sinds 2012 gebeurt dat in de vorm van de wedstrijd 'Wandeling van het jaar' en heeft de wandelaar het laatste woord. In maart selecteerde een deskundige jury een shortlist met vijf lussen in Boom, Herenthout, Hoogstraten, Meerhout/Geel en Vorselaar. De afgelopen maanden konden wandelaars de trajecten uitproberen en stemmen voor hun favoriete traject op www.wandelingvanhetjaar.be.Gevangen tussen grens en groen Met maar liefst 54% van de stemmen behaalde 'Gevangen tussen grens en groen' in Hoogstraten een duidelijke overwinning. De lus volgt het wandelnetwerk Kempense Kolonies en start bij Bezoekerscentrum De Klapekster. De wandeling combineert de riante dreven van Wortel-Kolonie met het woeste heidegebied rond het Bootjesven en de ongerepte vallei van het Merkske, de natuurlijke grens met Nederland. Uitslag wedstrijd 'Wandeling van het jaar' 1. Gevangen tussen grens en groen in Hoogstraten 2. Groene longen wandeling in Boom 3. Grote Netewoud, Belsbroek en Heide in Meerhout/Geel 4. Schipkespad in Herenthout 5. Monumentenwandeling in Vorselaar (MS)