De andere kant van Dubai

© Reuters

Bij Dubai denken we meteen aan spectaculaire wereldrecords en extreme luxe. Maar het emiraat heeft ook een andere kant: een onbedorven natuur.

Midden in Dubai ligt het bijzondere natuurreservaat Ras Al Khor. Dit reservaat is 13 km² groot en biedt met kleine lagunen en bossen een afwisselend landschap waar in de winter veel trekvogels samenkomen. Ras Al Khor staat vooral bekend om de grote groepen flamingo’s.

Heel anders is Khor Kalba in het emiraat Sharjah, het oudste mangrovebos in de Arabische wereld. In dat gebied dat u het best met een kano bezoekt, leven enkele zeer zeldzame vogels. De kust van de Verenigde Arabische Emiraten fascineert dan weer door de kaalheid en droogte. U kunt hier woestijnsafari’s in een jeep maken en met een beetje geluk antilopen en luipaarden tegenkomen.

De oryx is ondertussen een zo zeldzaam geworden antilope dat er een reservaat voor is gemaakt. In dit reservaat ligt het Al Maha Desert Resort & Spa waar u in luxe bedoeïenententen overnacht en de dieren van zeer dichtbij kunt zien.

Het Hajargebergte ten slotte met zijn opvallende rotsformaties, met water gevulde wadi’s en bijzondere vegetatie is heerlijk om te wandelen en autotochten te maken. (MS)

Info

Definitely Dubai

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content