De vredesduif staat symbool voor leed én hoop en is het best te bewonderen vanop het dak van het kasteel van de Plantentuin.

De klaprozen werden gemaakt van de rode doppen van petflessen. Het unieke procedé om de dopjes om te vormen tot bloemblaadjes werd ontwikkeld door een medewerker van de Plantentuin, die hiervoor samenwerkte met verschillende organisaties. Zo verzamelde Jeugdhuis Aalst rode dopjes en smolten vrijwilligers de dopjes om tot bloemblaadjes.

Leerlingen van het BuSo Sint-Franciscus in Roosdaal monteerden de gesmolten dopjes tot heuse klaprozen.

De vredesduif staat symbool voor leed én hoop en is het best te bewonderen vanop het dak van het kasteel van de Plantentuin. De klaprozen werden gemaakt van de rode doppen van petflessen. Het unieke procedé om de dopjes om te vormen tot bloemblaadjes werd ontwikkeld door een medewerker van de Plantentuin, die hiervoor samenwerkte met verschillende organisaties. Zo verzamelde Jeugdhuis Aalst rode dopjes en smolten vrijwilligers de dopjes om tot bloemblaadjes. Leerlingen van het BuSo Sint-Franciscus in Roosdaal monteerden de gesmolten dopjes tot heuse klaprozen.