Nergens in Vlaanderen wordt Halloween zo intens meebeleefd als in Oostende. Fort Napoleon is bijna een maand lang omgetoverd in een griezelfort.

Voor heel wat mensen blijft Halloween een commercieel importfeest dat nog geen vaste plaats in onze eigen tradities en ons collectief geheugen heeft verworven. In Oostende denken ze daar anders over. De kuststad heeft zich in de voorbije jaar opgeworpen als dé Halloweenplek van Vlaanderen. Heksen, monsters, duivels en andere huiveringwekkende schepsels worden hier zeer ernstig genomen.

Griezelfort

Een vaste plek in het Halloweenprogramma in Oostende is Fort Napoleon. Tot 4 november a.s. is deze locatie omgetoverd tot een griezelfort. Op elke hoek wacht andere - maar ongevaarlijke - horror, zoals in een spookhuis op de kermis.

Een aanrader als u nog een uitstap met de kleinkinderen plant. In de weekends en tijdens de herfstvakantie kunnen ze in Fort Napoleon immers deelnemen aan griezelanimaties. Zoals een zoektocht naar een gevaarlijk recept, een poppentheatervoorstelling met een heks, griezelfiguren die in het fort ronddolen en kindergrime.

Tovenaars op straat

Niet alle Halloweenfiguren willen ons in Oostende de stuipen op het lijf jagen. Op zaterdag 27 oktober lopen vriendelijker verschijningen rond in het stadscentrum tussen 14 en 17 uur. De Recyclists zijn fietsers die zich gekleed hebben met wegwerpafval.

De Halloweenkoning deelt snoep uit aan de kinderen en Batwoman spreidt ineens haar vleugels tussen wandelende en shoppende mensen. Tovenaar Runewold toont magische trucjes aan voorbijgangers, terwijl meneer Clément en mevrouw Eleonore ons proberen te verleiden met hun tijdmachine.

Met Horus moeten we medelijden hebben. Samen met een trouwe dienaar loopt hij met een mysterieus schip rond op de locaties van de oktoberfoor (Wapenplein, Groentemarkt, Mijnplein en Sint-Petrus en Paulusplein). Hij is op zoek naar het magische vuur en lijkt dat niet te vinden.

In het park

Een beetje griezelen is er wel bij in het Maria Hendrikapark op woensdag 31 oktober. Een parcours vertrekt aan de hangbrug en voert ons tussen 15 en 20.30 uur langs twintig Halloweenanimaties tussen de bomen en op de vijver.

Heksen en zombies, maar ook een vuurspuwer, een doolhof, griezel-sokkenpoppen, slangen en reuzenspinnen. Uiteraard is ook dit parcours leuk om de kleinkinderen te doen. Om 20.15 uur wordt het evenement afgesloten met een muzikaal Halloweenvuurwerk.

Ludo Hugaerts in Plus Magazine

Praktisch

Fort Napoleon-Griezelfort is in de herfstvakantie - van 27 oktober tot 4 november - alle dagen open 10-18 uur. De kinderanimaties vinden plaats op welbepaalde uren en dagen. Entreeprijs: € 5 (kinderen 6-12 jaar: € 2).

Voor alle info over Halloween in Oostende en over de kinderanimatie in Fort Napoleon: Toerisme Oostende, Monacoplein 2, 8400 Oostende, tel. 059 70 11 99 en www.halloween-oostende.be

Nergens in Vlaanderen wordt Halloween zo intens meebeleefd als in Oostende. Fort Napoleon is bijna een maand lang omgetoverd in een griezelfort. Voor heel wat mensen blijft Halloween een commercieel importfeest dat nog geen vaste plaats in onze eigen tradities en ons collectief geheugen heeft verworven. In Oostende denken ze daar anders over. De kuststad heeft zich in de voorbije jaar opgeworpen als dé Halloweenplek van Vlaanderen. Heksen, monsters, duivels en andere huiveringwekkende schepsels worden hier zeer ernstig genomen.Griezelfort Een vaste plek in het Halloweenprogramma in Oostende is Fort Napoleon. Tot 4 november a.s. is deze locatie omgetoverd tot een griezelfort. Op elke hoek wacht andere - maar ongevaarlijke - horror, zoals in een spookhuis op de kermis. Een aanrader als u nog een uitstap met de kleinkinderen plant. In de weekends en tijdens de herfstvakantie kunnen ze in Fort Napoleon immers deelnemen aan griezelanimaties. Zoals een zoektocht naar een gevaarlijk recept, een poppentheatervoorstelling met een heks, griezelfiguren die in het fort ronddolen en kindergrime.Tovenaars op straat Niet alle Halloweenfiguren willen ons in Oostende de stuipen op het lijf jagen. Op zaterdag 27 oktober lopen vriendelijker verschijningen rond in het stadscentrum tussen 14 en 17 uur. De Recyclists zijn fietsers die zich gekleed hebben met wegwerpafval. De Halloweenkoning deelt snoep uit aan de kinderen en Batwoman spreidt ineens haar vleugels tussen wandelende en shoppende mensen. Tovenaar Runewold toont magische trucjes aan voorbijgangers, terwijl meneer Clément en mevrouw Eleonore ons proberen te verleiden met hun tijdmachine. Met Horus moeten we medelijden hebben. Samen met een trouwe dienaar loopt hij met een mysterieus schip rond op de locaties van de oktoberfoor (Wapenplein, Groentemarkt, Mijnplein en Sint-Petrus en Paulusplein). Hij is op zoek naar het magische vuur en lijkt dat niet te vinden.In het park Een beetje griezelen is er wel bij in het Maria Hendrikapark op woensdag 31 oktober. Een parcours vertrekt aan de hangbrug en voert ons tussen 15 en 20.30 uur langs twintig Halloweenanimaties tussen de bomen en op de vijver. Heksen en zombies, maar ook een vuurspuwer, een doolhof, griezel-sokkenpoppen, slangen en reuzenspinnen. Uiteraard is ook dit parcours leuk om de kleinkinderen te doen. Om 20.15 uur wordt het evenement afgesloten met een muzikaal Halloweenvuurwerk. Ludo Hugaerts in Plus Magazine