De tentoonstelling werd op Erfgoeddag (zomdag 21 april) geopend voor het publiek.

Het is dit jaar exact 150 jaar geleden dat baron Charles van Calone en zijn echtgenote gravin Savina de Gourcy Serainchamp introkken in het neogotische kasteel. Het gebouw is tot op heden in zijn oorspronkelijke staat behouden en herbergt een rijke kunstcollectie. Rond het kasteel ligt een romantisch park met vijvers en een doolhof.

Naar aanleiding van de verjaardag werd een expositie opgezet met archiefstukken, originele plannen en de geschiedenis van de eerste bewoners. Daarbovenop werden twee slaapkamers ingericht met collectiestukken die Roland van Caloen, inmiddels 93 jaar oud, verzamelde op zijn reizen naar Zuid-Oost-Azië.

Op Erfgoeddag werd de expositie opengesteld voor het brede publiek, dit tot 19 mei. Als er genoeg belangstelling is, bestaat de kans dat de tentoonstelling in de zomermaanden open blijft. (Belga/MS)

De tentoonstelling werd op Erfgoeddag (zomdag 21 april) geopend voor het publiek. Het is dit jaar exact 150 jaar geleden dat baron Charles van Calone en zijn echtgenote gravin Savina de Gourcy Serainchamp introkken in het neogotische kasteel. Het gebouw is tot op heden in zijn oorspronkelijke staat behouden en herbergt een rijke kunstcollectie. Rond het kasteel ligt een romantisch park met vijvers en een doolhof. Naar aanleiding van de verjaardag werd een expositie opgezet met archiefstukken, originele plannen en de geschiedenis van de eerste bewoners. Daarbovenop werden twee slaapkamers ingericht met collectiestukken die Roland van Caloen, inmiddels 93 jaar oud, verzamelde op zijn reizen naar Zuid-Oost-Azië. Op Erfgoeddag werd de expositie opengesteld voor het brede publiek, dit tot 19 mei. Als er genoeg belangstelling is, bestaat de kans dat de tentoonstelling in de zomermaanden open blijft. (Belga/MS)