In het Joods museum vond disndag een druk bijgewoonde persconferentie plaats. Aan de ingang werd een herdenkingsplaat ingehuldigd voor de vier slachtoffers "die op een laffe manier door een terrorist vermoord werden op 24 mei 2014 om 15.39 uur."

De heropening op zondag 14 september valt samen met de Europese Dag van de Joodse Cultuur. Het museum zal dan bijna vier maanden gesloten zijn geweest.

Maandag kondigde burgemeester Yvan Mayeur op de gemeenteraad een toelage van 30.000 euro aan voor een bewaker en een "mobiel portiek".

Voor het portiek worden geen verbouwingen uitgevoerd omdat de inkomhal identiek moet blijven voor de reconstructie van de aanslag.

Gloednieuw museum

Al voor de aanslag had de directie van het museum plannen om het

huidige, verouderde gebouw helemaal af te breken en een gloednieuw museum neer te zetten. Ook voor dat gebouw worden nu extra veiligheidsmaatregelen voorzien.

De werken zullen volgens Blondin ten vroegste eind 2015 aanvatten."Het museum is oorspronkelijk gebouwd in een

geest van openheid. Het is spijtig dat hier nu verandering in komt",

aldus Philippe Blondin. (Belga/MS)

In het Joods museum vond disndag een druk bijgewoonde persconferentie plaats. Aan de ingang werd een herdenkingsplaat ingehuldigd voor de vier slachtoffers "die op een laffe manier door een terrorist vermoord werden op 24 mei 2014 om 15.39 uur." De heropening op zondag 14 september valt samen met de Europese Dag van de Joodse Cultuur. Het museum zal dan bijna vier maanden gesloten zijn geweest. Maandag kondigde burgemeester Yvan Mayeur op de gemeenteraad een toelage van 30.000 euro aan voor een bewaker en een "mobiel portiek". Voor het portiek worden geen verbouwingen uitgevoerd omdat de inkomhal identiek moet blijven voor de reconstructie van de aanslag. Gloednieuw museum Al voor de aanslag had de directie van het museum plannen om het huidige, verouderde gebouw helemaal af te breken en een gloednieuw museum neer te zetten. Ook voor dat gebouw worden nu extra veiligheidsmaatregelen voorzien. De werken zullen volgens Blondin ten vroegste eind 2015 aanvatten."Het museum is oorspronkelijk gebouwd in een geest van openheid. Het is spijtig dat hier nu verandering in komt", aldus Philippe Blondin. (Belga/MS)