De renovatie van de achttiende-eeuwse fontein kostte 2,2 miljoen euro. Het modehuis Fendi betaalde voor de werkzaamheden. Het modehuis zei dat ook te zullen doen voor de renovatie van vier andere Romeinse fonteinten.

Toen opnieuw water in de fontein stroomde, werd ook een nieuw belichtingssysteem onthuld.

Reuters
© Reuters

De traditie wil dat elke Rome-bezoeker die over zijn schouder een muntstuk in de fontein werpt ooit naar de stad zal terugkeren.

Tijdens de werkzaamheden was een voetgangersbrug geïnstalleerd, zodat 3 miljoen mensen die traditie in ere konden houden terwijl het monument onder stellingen was bedekt. (Belga)

De renovatie van de achttiende-eeuwse fontein kostte 2,2 miljoen euro. Het modehuis Fendi betaalde voor de werkzaamheden. Het modehuis zei dat ook te zullen doen voor de renovatie van vier andere Romeinse fonteinten. Toen opnieuw water in de fontein stroomde, werd ook een nieuw belichtingssysteem onthuld. De traditie wil dat elke Rome-bezoeker die over zijn schouder een muntstuk in de fontein werpt ooit naar de stad zal terugkeren.Tijdens de werkzaamheden was een voetgangersbrug geïnstalleerd, zodat 3 miljoen mensen die traditie in ere konden houden terwijl het monument onder stellingen was bedekt. (Belga)