Deze 15 kleinere Franse steden zijn perfect om in de winter te bezoeken

Het hoeven niet altijd de grote steden te zijn. Deze vijftien kleinere Franse steden zijn heerlijk voor een winterse trip.

Deze 15 kleinere Franse steden zijn perfect om in de winter te bezoeken
© Getty Images/iStockphoto

Van Colmar in de Elzas tot La Rochelle aan de Atlantische kust: The Local selecteerde vijftien kleinere steden die je bijna beter in de winter dan in de zomer kan bezoeken.

Lees ook: 30 mooie minder bekende stadjes en dorpjes in Frankrijk en 10 redenen waarom je Frankrijk moet kiezen voor je skivakantie

Annecy in de Franse Alpen © Getty Images/iStockphoto

Het middeleeuwse stadje Annecy, gelegen aan het gelijknamige meer, is het hele jaar door prachtig. Maar wanneer de bergen op de achtergrond bedekt zijn met sneeuw is Annecy op z'n mooist.

Annecy © Getty Images/iStockphoto

Cassis in de Provence © Getty Images/iStockphoto

Massa's toeristen bezoeken dit vrolijke stadje in de zomer. In de winter heb je de kleurrijke haven, restaurants, café's en winkels bijna voor jezelf.

Cassis © Getty Images/iStockphoto

Blois langs de Loire © Getty Images/iStockphoto

Blois met zijn gotische kathedraal en het Château Royal de Blois is een fijne winterbestemming. Koning Louis XII (1462-1515) wist dat al want hij gebruikte het Château als winterverblijf.

Blois © Diliff, Wikicommons

Beaune in Bourgondie © Getty Images

Dit gezellige ommuurde stadje in het hart van Bourgondië voelt extra knus in de winter. Na een koude dag buiten, warm je 's avonds op met een winterse Boeuf Bourginon en een glas wijn.

Beaune © Getty Images/iStockphoto

Colmar in de Elzas © Getty Images/iStockphoto

Ook Colmar, bekend van de kleurrijke vakwerkhuizen, is in de winter nog gezelliger dan in de zomer. En ook hier kan je genieten van Boeuf bourguignon en een heerlijk glas wijn.

Colmar © Getty Images

Amboise in de Loire vallei © Getty Images/iStockphoto

Het statige stadje Amboise torent trots boven de Loire rivier uit. Bezoek er het sprookjesachtige kasteel waar koning Karel VIII zijn kindertijd doorbracht en waar Leonardo da Vinci begraven ligt.

Amboise © Getty Images/iStockphoto

Honfleur in Normandië © Getty Images/iStockphoto

Claude Monet wist het al: het licht in het Normandische havenstadje Honfleur is magisch. In de zomer valt dit soms wat minder op omdat Honfleur dan overspoeld wordt door toeristen, maar in de winter kan je er nog volop van genieten.

Honfleur © Getty Images/iStockphoto

Josselin in Bretagne © Getty Images/iStockphoto

De charmes van Josselin zijn het hele jaar door onweerstaanbaar. Daarom kan je dit stadje met het stoere kasteel ook prima in de winter bezoeken.

Josselin © Amouq, Wikicommons

Saint Malo in Bretagne © Getty Images/iStockphoto

De ommuurde middeleeuwse stad Saint Malo biedt schitterende vergezichten over zee die vooral spectaculair zijn tijdens een winterse storm. Warmte vind je in het Château de St Malo en de kathedraal.

Saint Malo © Getty Images/iStockphoto

Troyes in Aube © Getty Images/iStockphoto

Net als Colmar in de Elzas, staat ook Troyes bekend om de pastelkleurige vakwerkhuizen. Een andere troef is de imposante gotische kathedraal.

Troyes © Getty Images/iStockphoto

Etretat in Normandië © Getty Images/iStockphoto

Etretat werkt al lang als een magneet op schrijvers en kunstenaars die zich aangetrokken voelen tot de schoonheid van de witte kliffen en het bijzondere licht. Ook in de winter is het een heerlijke plek om te vertoeven.

Etretat © Getty Images/iStockphoto

Eguisheim in de Elzas © Getty Images/iStockphoto

Eguisheim ligt vlakbij Colmar en doet in de winter nog meer dan in de zomer romantisch aan: kronkelige straatjes met vakwerkhuizen en heerlijke wijn.

Eguisheim © Getty Images/iStockphoto

Megève in de Franse Alpen © Getty Images/iStockphoto

In de bergen rondom Megève kan je in de winter allerlei wintersportactiviteiten beoefenen, maar in tegenstelling tot veel andere wintersportplaatsen is ook het stadje Megève zelf sfeervol.

Megève © Getty Images/iStockphoto

Chambery in de Franse Alpen © Getty Images/iStockphoto

Ook Chambery is zo'n sfeervol en knus stadje in de Franse Alpen. Je kan er zelfs in de winter in de buitenlucht eten (met kachels om te zorgen voor de nodige warmte).

Chambery © Getty Images/iStockphoto

La Rochelle aan de Atlantische kust © Getty Images/iStockphoto

De historische havenstad La Rochelle met zijn witte kalkstenen façades behoort tot de mooiste steden in Frankrijk. De winter biedt het voordeel dat het er veel rustiger is.

La Rochelle © Getty Images/iStockphoto