Uit het rapport van een onafhankelijk onderzoek blijkt dat het paleis zonder dringende werkzaamheden ernstige schade dreigt op te lopen, met inbegrip van waterschade of brand.

Het zal de eerste keer in zestig jaar zijn dat het paleis een grondige opknapbeurt krijgt. Om de kosten te dekken krijgt de koningin gedurende tien jaar elk jaar een hogere dotatie.

De werkzaamheden starten in april, koningin Elizabeth II blijft in haar optrekje wonen. Buckingham Palace dateert van de zeventiende eeuw. Koningin Victoria was de eerste die er resideerde. (Belga)

Uit het rapport van een onafhankelijk onderzoek blijkt dat het paleis zonder dringende werkzaamheden ernstige schade dreigt op te lopen, met inbegrip van waterschade of brand. Het zal de eerste keer in zestig jaar zijn dat het paleis een grondige opknapbeurt krijgt. Om de kosten te dekken krijgt de koningin gedurende tien jaar elk jaar een hogere dotatie. De werkzaamheden starten in april, koningin Elizabeth II blijft in haar optrekje wonen. Buckingham Palace dateert van de zeventiende eeuw. Koningin Victoria was de eerste die er resideerde. (Belga)